fallback

Пазарджик получава имот на парк-остров „Свобода“

В момента община Пазарджик притежава собствеността върху целия остров, с изключение на имота с площ 7 дка

12:20 | 23.06.10 г.

Правителството реши да прехвърли безвъзмездно на община Пазарджик правото на собственост върху имот в парка-остров "Свобода", съобщи пресслужбата на кабинета.

Теренът с площ 7 дка се управлява от Министерството на отбраната и в миналото е бил използван за база за развитие на авио-, авто-, ракето- и корабомоделизъм. В момента община Пазарджик притежава собствеността върху целия остров, с изключение на спортния имот. След придобиването му той ще бъде реновиран и ползван като база за развитие на моделни спортове.

Областният управител на Шумен получава управлението на имот от 27 дка в града, застроен с 29 сгради, в който ще бъдат настанени регионалните структури към Държавния архив, Националния осигурителен институт, Министерството на вътрешните работи и други ведомства, съобщават още от пресслужбата. Досега имотът е ползван от Министерството на отбраната.

От военното министерство ще бъде отнет имот в местността "Тихина" във варненския квартал "Аспарухово". Бившият гарнизонен арест е с площ от 2 дка, с две застроени сгради, и занапред ще се ползва от регионалните структури на МВР.

С друго решение от помощното училище "Стефан Караджа" в Пловдив поради отпаднала необходимост е отнето правото на управление върху имот в с. Ахматово, община Садово, и той е предоставен на община Садово.

За служителите в Агенцията за социално подпомагане във Варна се осигуряват два кабинета в административната сграда на бул. "Цар Освободител" 76 в града, а Министерският съвет и Институтът по публична администрация получават сградата на столичната ул. "Сердика" 6-8 за административни нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:33 | 10.09.22 г.
fallback