fallback

Western Union ще ползва за „офиси“ бензиностанциите на OMV

Парични преводи ще се предлагат в повече от 1800 бензиностанции OMV в Централна и Източна Европа

17:14 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Western Union и енергийната група OMV се споразумяха да работят съвместно и да предлагат услугата парични преводи в търговските комплекси на веригата, съобщиха двете компании.

Услугите на Western Union за вътрешни и международни парични преводи ще бъдат предлагани в повече от 1800 OMV бензиностанции в Австрия, Румъния, България, Чехия, Германия, Унгария, Словакия и Словения. Услугата ще бъде поетапно въведена през следващите 18 месеца.

Това е първият път, в който Western Union ще работи с вериги бензиностанции, от чиито обекти ще се възползва, за да увеличи собствената си клонова мрежа.

Чрез партньорството, чиито финансови параметри не се разкриват, компанията ще прибави над 300 нови локации към съществуващата мрежа от 2900 представителства в Австрия и над 1800 нови локации към съществуващата мрежа в Централна и Източна Европа.

В България към момента OMV има общо 95 бензиностанции, уточниха от веригата за Investor.bg. От Western Union засега не дават отговор на въпроса дали услугата парични преводи ще бъде въведена във всички обекти у нас.

Предстои да бъде уточнено и дали партньорството ще доведе до създаването на нови работни места или изцяло ще се разчита на въведените вече в Австрия специални банкомати Автоматични касиери (ATM), които имат функция не само да действат като банкомати, но също така позволяват на клиентите да правят парични преводи и да депозират суми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
fallback