fallback

Сменят дограми и изолации в девет софийски училища за 11,5 млн. лв.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” със срок за изпълнение 24 месеца

16:14 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Направление „Инвестиции и строителство” при Столична община подаде проектно предложение в Министерство на регионалното развитие и благоустройството за реализация на инвестиционни дейности, които да намалят консумациятана енергия в девет училища на територията на Столична община.

Стойността на проекта е близо 11,5 млн. лв., от които 9,77 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ и 1,72 млн. лв. - собствено съфинансиране от Столична община.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” със срок за изпълнение 24 месеца, казват от местната админицтрация.

Целта на проекта е да се осигури образователна инфраструктура, с високо ниво на енергийна ефективност, осигуряваща намаляване на потреблението на енергия, както и намаляване на разходите по поддръжката и експлоатацията на сградите на училищата, включени в проектното предложение.

Част от мерките за енергийна ефективност включват подмяна на дограма, топлоизолация, основен ремонт, модернизация или подмяна на абонатни станции или котелни стопанства, както и смяна на горивната база, при доказан енергоспестяващ и екологичен ефект, въвеждане на енергоспестяващо осветление и др.

Включените в проекта училища са:

- 91НЕГ „Проф. К. Гълъбов” във „Възраждане”; - 74 СОУ „Гоце Делчев” във „Връбница”; - 55 СОУ в район „Студентски”; - 156 ОУ „Васил Левски” в район „Кремиковци”; - 138 СОУ „Проф. Васил Златарски” в район „Слатина”; - ІI Англ. ЕГ, 45 ОУ „К.Величков” в „Илинден”; - 108 СОУ„Никола Беловеждов” в район „Искър”; - 19 СОУ „Елин Пелин” в район „Красно село”; - 170 СОУ „Васил Левски” в район „Нови Искър”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 13.09.22 г.
fallback