fallback

Имение в Бел Еър донесе рекордна цена за продажба на жилище в САЩ за 2010

Гигантският имот в стил френски замък беше обявен за продажба преди 15 месеца

14:52 | 11.06.10 г.

Луксозният жилищен сегмент в Лос Анджелис се раздвижи – гигантско имение в стил френски замък, разположено върху терен с площ близо 90 дка в Бел Еър, е продадено за най-високата цена за жилище в САЩ досега тази година, съобщи Los Angeles Times.

Въпреки че отказва да назове точната сума на сделката, продавачът Мохамед Хадид потвърждава, че тя e над досегашния рекорд от 46,5 млн. долара, поставен през пролетта в Колорадо, и попада в границите между 50 млн. долара и офертната цена от 72 млн. долара.

Архитектът-предприемач Хадид обяви за продажба имението преди 15 месеца на цена от 85 млн. долара.

Имението, наречено Le Belvedere, е с площ 4 459 кв. м и е купено на името на компания с ограничена отговорност. „Дори аз не знам кой е купувачът“, твърди Хадид, който е построил хотели от веригата Ritz-Carlton, офис сгради и огромни имения в над 30-годишната си кариера.

Имението в Бел Еър е построено през 2006 г. и има 19 камини, 10 спални и 14 бани. В него има също винарна за 5 хил. бутилки, зала за дегустация, бална зала, киносалон, фитнес, турска парна баня, гараж за 12 автомобила, езерце с лебеди, фонтани, градина с рози и други екстри.

В екстериора са използвани над 30 хил. плочи варовик, добити във Франция. Антрето, всекидневната, библиотеката и главната спалня пък са позлатени с 24-каратово злато. Средният размер на стаите е малко над 100 кв. м – повече от цяло жилище в други по-малко луксозни квартали.

Това е първата продажба сред няколко ултра-скъпи жилища в района на Лос Анджелис, които чакат купувачи в най-горния сегмент на пазара. Сред тях са имение за 150 млн. долара в Холмби Хилс, обявено за продан през март 2009 г., и друго също там за 125 млн., което е на пазара вече над три години.

Миналата година най-голямата местна сделка е за 35 млн. долара за имот в Бевърли Хилс. Най-скъпата жилищна покупка в историята на Калифорния пък е през 2000 г. - тя е за 95 млн. долара за имение в Бел Еър.

„Мисля, че върнах Лос Анджелис на картата“, е коментарът на Хадид относно продажбата. „Ако имате добър продукт и качествен имот, можете да продавате.“ 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:45 | 07.09.22 г.
fallback