fallback

Engel продаде дял от проект в Унгария с 1,3 млн. евро загуба

Вече година компанията изпитва сериозни ликвидни проблеми

11:10 | 07.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания Engel East Europe N.V., която развива няколко проекта за имоти у нас, съобщи днес, че е постигнала споразумение за продажбата на дял от свой проект за имоти в Унгария.

Цената на продажбата на дела, в който компанията притежава 50%, е 750 хил. евро, което представлява загуба от 1,3 млн. евро спрямо счетоводната стойност на имота.

От Engel уточняват, че продажбата е част от политиката на компанията да понижи своите задължения и да се фокусира върху развития на проекти за жилищни имоти на пазарите в Полша и Чехия, които смята за приоритетни.

През последната година компанията изпитва сериозни ликвидни проблеми, като по-рано през 2010 г. тя съобщи, че не е в състояние да покрива задълженията си към своите служители и изпълнители.

В София Engel развива проекти с общо близо 700 апартамента. Сред тях са Vitosha Palace в кв. „Павлово“ на бул. „Цар Борис III“, както и „Слънчев дом“ в кв. “Овча купел“.

През януари тя обяви, че е постигнала споразумение за продажбата на два проекта в София за 25 хил. евро.

Вече няколко години компанията се опитва да продаде своя жилищен комплекс “Панорама” в столичния кв. “Витоша”, за който все още не се е стигнало до сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:01 | 14.09.22 г.
fallback