fallback

Куба и Китай ще строят луксозен хотел в Хавана

Инвестицията на стойност 117 млн. долара ще се реализира чрез 51% китайски капитал и 49% кубински

12:01 | 02.06.10 г.

Куба и Китай планират да започнат тази година строителството на луксозен хотел за 117 млн. долара в Хавана, съобщи кубинският държавен икономически седмичник Opciones.

Инвестицията ще се реализира чрез 51% китайски капитал и 49% кубински.

Хотелът ще има 650 стаи и ще е разположен в туристическия център “Marina Hemingway” в западната част на Хавана, според информацията от икономическия и търговски съветник на китайското посолство на острова Чън Фън.

Към момента Куба и Китай имат 13 съвместни проекта в процес на реализация, седем от които са на острова в секторите на леката промишленост, комуникациите, селското стопанство и туризма, пише Latin American Herald Tribune.

През февруари миналата година в Китай беше открит хотел Gran Melia Shanghai – резултат от сътрудничеството между държавната китайска строителна компания Xintian и кубинската Cubanacan. Това е първият хотел в Китай, който се управлява от испанската верига Sol Melia.

Китай е вторият по големина търговски партньор на Куба. Двустранният търговски обмен между двете държави през 2009 г. възлиза на общо около 1,55 млрд. долара, което е спад от 31,5% спрямо 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
fallback