fallback

Строящ се мол в Констанца продаден за 1 евро

Австрийският инвестиционен фонд Immoeast поема и задълженията на предприемача в размер на около 40 млн. евро

11:27 | 02.06.10 г.

Австрийският инвестиционен фонд Immoeast е купил 85% от проекта за мол Polus Center в Констанца за 1 евро, като поема и задълженията на предприемача в размер на около 40 млн. евро, пише Ziarul Financiar.

Молът, чиято отдаваема площ се предвижда да достигне 50 хил. кв. м, все още е в процес на изграждане и най-вероятно ще бъде завършен през първата половина на следващата година.

Immoeast купува мола от TriGranit, която се контролира от Шандор Демян, един от най-богатите бизнесмени в Унгария. По-рано Демян продаде на австрийската компания и проекта Polus Center в Клуж за 210 млн. евро.

„Immoeast поема проекта в Констанца изцяло за 1 евро“, казват източници от пазара на имоти пред ZF. Австрийците имаха договор за покупката на мола от 2007 г. и първоначално договорената цена беше 185 млн. евро за пълното придобиване на мола, след като бъде завършен.

Фондът обаче е решил да придобие Tripont Invest, която управляваше развитието на проекта, така че ще заплати само разходите за строителството досега. Първоначалното споразумение предвиждаше TriGranit да спечели близо 50 млн. евро от проекта, чието строителство беше оценено на 140 млн. евро.

Immoeast притежава активи в Румъния на стойност близо 1 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:03 | 13.09.22 г.
fallback