fallback

Подразделение на Dubai Holding отчете над 6 млрд. долара годишна загуба

Dubai Holding Commercial Operations Group води преговори с банки за разсрочване на задължения и обмисля продажба на активи

10:29 | 01.06.10 г.

Поредното финансово препятствие за Дубай дойде от Dubai Holding Commercial Operations Group (DHCOG), която отчете днес загуба в размер на 6,2 млрд. долара за 2009 г. в резултат на срива на пазара на недвижими имоти в емирството и обяви, че разполага с достъп до спешно финансиране, ако се нуждае от такова, съобщи Ройтерс.

От DHCOG посочват, че водят преговори с банки за разсрочване на задължения и обмислят продажба на активи.

DHCOG е подразделение на конгломерата Dubai Holding, собственост на емира и част от матрицата от фирми, известни като Dubai Inc., която беше тежко засегната от финансовата криза и продължава да води преговори с кредиторите си.

Опасенията за общото дългово бреме на свързаните с емирството компании се натрупаха, след като Дубай обяви, че спира изплащането на 26 млрд. долара, докато преструктурира конгломерата Dubai World. През март беше представен спасителен план на стойност 9,5 млрд. долара.

DHCOG на два пъти отлага отчитането на годишните си резултати, като в съобщение до Nasdaq Dubai през април посочи, че забавянето се дължи на усложнения при консолидирането на резултатите на подразделенията му.

Dubai Holding притежава значително портфолио от местни и международни марки в сектора на недвижимите имоти и хотелите, организирани в три основни групи: DHCOG, Dubai International Capital (DIC) и Dubai Group.

В четвъртък DIC, инвестиционното подразделение на Dubai Holding, поиска тримесечно удължаване на изплащането на синдикиран заем за 1,25 млрд. долара, захранвайки опасенията, че предстоят още проблеми с дълговете на Dubai Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:24 | 25.08.22 г.
fallback