fallback

ДНСК издаде заповед за премахването на ваканционното селище "Златна перла"

Има възможност за обжалване на заповедта, така че ще се изчака законовият период

17:38 | 27.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Дирекция Национален строителен контрол (ДНСК) е издала заповед за премахването на ваканционното селище Златна перла край черноморското село Варвара, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от Dnes.bg.

От ДНСК са излезли с окончателно становище по въпроса след писмото на министър Плевнелиев и след като съдът се произнесе, че строежът на Златна перла е незаконен.

Очаква се да започне процедура по събарянето на комплекса.

Има възможност за обжалване на заповедта, така че ще се изчака законовият период, но ако всичко върви по график, би следвало до месец-месец и половина процедурата да е приключила, каза министър Плевнелиев.

Той коментира, че ако фирмата инвеститор реши да обжалва заповедта на ДНСК, отново ще се стигне до съд.

Плевнелиев изрази надежда, че, след като казусът се дъвче толкова време, може би най-после по Черноморието ни ще се стигне и до категорични мерки в полза на природата.

Вчера стана ясно, че Софийската градска прокуратура ще подложи на проверка началника на ДНСК инж. Иван Симидчиев заради „Златна перла“. Той не е изпълнил съдебно решение, тъй като не е издал заповед за събарянето на строежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:01 | 13.09.22 г.
fallback