fallback

Акция на седмицата – Холдинг Пътища АД

Позицията бе една от най-ликвидните през изминалата седмица с общо 263 сделки

13:00 | 21.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Книжата на Холдинг Пътища бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в поредното издание на рубриката “Акция на седмицата”. Позицията бе една от най-ликвидните през изминалата седмица с общо 263 сделки.

На седмична база холдингът повиши пазарната си капитализация с 2,78% до ниво от 1 035 лв. за ценна книга. Общият изтъргуван оборот по позицията за последните пет работни дни достигна 747 хил. лв.

В началото на седмицата от Холдинг Пътища обявиха, че компанията е готова да финансира изграждането на последните 117 километра от магистрала Тракия с отсрочено плащане. Холдингът е готов да работи по метода на публично-частно партньорство или да спечели търг за трите лота на магистрала Тракия. През май Холдинг Пътища и Мостстрой обявиха, че имат потенциала сами за две години да доизградят цялата автомагистрала.

Следващата седмица (на 27 юни) ще се проведе Общо събрание на акционерите на Холдинг Пътища, на което ще се гласува за 71-кратно увеличение на капитала със собствени средства от 432 хил. лв. на 30,67 млн. лв.

За първото тримесечие на годината пътностроителният холдинг отчете консолидирана загуба в размер на 2,92 млн. лв. Нетните приходи от продажби се увеличават с 19 на сто до 11,7 млн. лв., а разходите по икономически елементи отчетат повишение от 21% до 12,7 млн. лв.

От компанията прогнозират 202 млн. лв. консолидирани приходи от продажби за тази година и 41,7 млн. лв. консолидирана печалба.

За последните 12 месеца книжата на Холдинг Пътища отчитат повишение от 95 на сто.

Холдинг Пътища е наследник на бившия приватизационен фонд Пътища, който бе създаден с цел инвестиране в акции на дружества от сферата на строителството и ремонт на пътища и пътни съоръжения. Срещу една бонова книжка по време на масовата приватизация акционерите получиха по една акция на фонда с номинал от 25 лв. През януари тази година номиналът на акциите на дружеството бе намален от 25 лв. на 1 лв.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:27 | 28.08.22 г.
fallback