fallback

Куриоз на седмицата - Промота Аеропарк АД

Промота Аеропарк АД няма приходи за 2005 г., а активът на баланса е формиран от софтуер, предназначен за мениджмънт и мониторинг на продукти, клиенти и поръчки на стойност 5,7 млн. лв.

11:58 | 18.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

През миналата седмица 100% от капитала на Промота Аеропарк АД бе придобит от Доминант финанс АД, с което привлече вниманието на екипа на Investor.bg. Промота Аеропарк АД е публично дружество, търгувано на БФБ - София от началото 2003 г., като до миналата седмица единствените сделки с акциите му са сключени на 12 декември 2003 г. за 700 броя от книжата, с което тогава дружеството изгубва едноличния си характер.
 
В четвъртък покупката от страна на Доминант финанс бе извършена в две сделки - на блоков сегмент бяха прехвърлени 49 300 акции, или 98,6% от капитала на дружеството, на цена от 0,02 лв. за акция., или общо 986 лв. Втората сделка е за 700 акции, представляващи 1,4% от капитала, и е извършена на свободен пазар на цена от 1 лев за брой.
 
Продавач на мажоритарния пакет бе дружеството Промота Интернешънъл Инк.,  регистрирано в „офшорния” щат Делауеър в САЩ. Останалите 700 акции са продадени от директора за връзки с инвеститорите на Промота Аеропарк Диана Кънева Тодорова, притежаваща и 5% от купувача Доминант финанс.
Промота Аеропарк АД няма приходи за 2005 г. и отчита загуба от хиляда лева. Активът на баланса към 31 декември 2005 г. е 5,684 млн. лв. От тях 5,681 млн. лв. са в позиция “Текущи активи” – „Материални запаси” – „Други”, където е посочен софтуер с наименование “Пандора”, предназначен за мениджмънт и мониторинг на продукти, клиенти и поръчки.
 
Пасивът се формира основно от задължения към доставчици и клиенти, които можем да открием още в първите отчети през 2003 г.
Дружеството има предмет на дейност покупка,строеж,обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, предоставяне на всякакъв вид услуги, свързани с поддръжката и техническото обслужване на недвижими имоти с цел продажба, предоставяне на  консултантски и всякакъв друг вид услуги, свързани с управлението на недвижима собственост, предоставяне на услуги по рекламиране и промоция на стоки и услуги, внос, износ, търговия на едро, търговско представителство на фирми от страната и чужбина, както и всякаква друга стопанска дейност, незабранена със закон.
 
В края на миналата година Доминант финанс закупи 1,26 млн. акции, или 43,45% от капитала на Юрокапитал Битекс АД, също на цена от 0,02 лв. на акция. Печалбата на Доминант финанс от 1,3 млн. лв. за 2005 г. бе основно формирана от разликата в цената на придобиване на тези акции и пазарната им цена.

Свързани компании:

Честърфийлд АД(5CJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:45 | 30.08.22 г.
fallback