IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Кумпиков: На пазара на имоти се активизираха проучванията, не сделките

Към реални сделки с постоянен темп ще се премине, ако се строши гръбнака на монополите, подготви се стабилна нормативна уредба и се изгради прозрачно управление

08:35 | 10.06.13 г. 86
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Борис Кумпиков: Реалната себестойност на новото жилищно строителство кръжи около 500 евро за квдратен метър. <em>Снимка: личен архив</em></p>

Борис Кумпиков: Реалната себестойност на новото жилищно строителство кръжи около 500 евро за квдратен метър. Снимка: личен архив

Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
Не не си ми обяснил. Ти по принцип не обясняваш, а хвърляш недомлъвки и чат-пат препратки. Ако си имал предвид притискане на пазара да го беше казал ясно. И аз щях да ти кажа, че точно това е целта - да се притисне пазара да не "инвестира" в държавни дългове, а в частни проекти (защото държавата, по силата на добре известни постулати, е по-неефективна и затова трябва да й се дават колкото може по-малко пари). Освен това, става дума за по-далечно бъдеще, не за следващите няколко минути....И накрая - какво общо има това с нотариусите????!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
Ами нали мечтите са двигател на промените. Човек за едните мечти жевее. Ама на теб явно нещо не ти изнасят този род промени - харесва ти така, както си е сега. Съвсем ясно е: който иска - търси начини как да стане, който не иска (като теб и супертрейдъра) - търси оправдания и извинения как да не стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Виж си аргументите /пардон Мечтите/:http://***.investor.bg/news/comments/152025/91/3.htmlДА СЕ ЗАБРАНИ ЛИ ДАВАНЕТО НА КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ НА ДЪРЖАВИ И НА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИ ЗА ДА ФАЛИРАТ? - при условие, че големите ЦБ купуват нон-стоп облигации, лоши кредити и каквото се сетиш БЕЗ КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ, то той МИСЛИЛ ДА СЕ ЗАБРАНИ ЛИ ДАВАНЕТО НА КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ... защото така на него (?) му изглежда достатъчно интелигентно-сложно, та евентуално нещо да се подобри/промени! - аз обясних ли ти, че така само ще притиснеш пазара още повече от ТЕЗИ ЦБ ??? - това ли ти е мисленето и аргументите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 6
iivanoff
преди 11 години
Ти аргументи нямаш - ти имаш МЕЧТИ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
На теб вече няма какво да ти казвам. Казва се на човек, който е готов да чуе ответните аргументи. Ти не си такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
И защо не?! Би ли ми обяснил какво точно прави от техническа гледна точка един нотариус при такава сделка? Наскоро прехвърлях дялове от фирма и там трябваше да минем през нотариус. Напълно излишно - изчете ни договора (евентуално ако сме неграмотни), не знам дали ни провери личните карти дали са истински (което при електронен подпис би било излишно) и това беше. Напълно излишна процедура. И при фирмите и при имотите и при леките коли и изобщо при всякакви сделки с прехвърляне на собственост, при наличие на електронна система, нотариусите са напълно излишни. Едно време може и да са били нужни, но вече не са. Както не са нужни на фондовите борси. Иначе дай да ги сложим и там, а. А мисля, че и всяка сделка на форекс пазара трябва да минава през нотариус. Ей така, за по-сигурно. Или за да има работа и такси за нотариусите. ...Апропо, ти защо си толкова загрижен за тях?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
iivanoff
преди 11 години
Аз предлагам за в бъдеще, ФЕД и ЕЦБ да се самоограничат само до парично предлагане в смисъл да обезпечат обществото САМО с пари за да функционират пазарите! Направо да се забранят всякакви намеси на пазарите и дори кредитните им функции ... Ти к'во ша кажеш ;) - и ако си съгласен - колко минути да им дадем да го направят :)))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
Кадастърът трябва да се завърши максимално бързо и сделките с имоти да се електронизират напълно. Така както е на фондовите борси. Съответно ще отпаднат (в масовия случай) всякакви правни *** като нотариуси и адвокати. Няма логика покупко-продажбата на едно нищо и никакво жилище да минава през по-сложна и скъпа процедура отколкото една сделка за стотици хиляди или милиони на борсата. Това ще влее солидна доза ликвидност и гъвкавост на пазара. Жилищата са стока като всяка друга и няма причина да бъдат фетишизирани с безумни (и спъващи) регулации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още