fallback

Расте интересът към закупуване на комбинация от апартаменти

Очертава се тенденция купувачите да търсят по-скоро комбинация от двустаен и едностаен апартамент, отколкото тристайни апартаменти

16:40 | 07.09.06 г.

Променяйки традиционния модел на закупуване на възможно най-големи апартаменти в рамките на определен бюджет, купувачите вече насочват вниманието си към сигналите от развиващия се пазар на наемите и разпределят инвестициите си между няколко апартамента. Това е посочено в последния тримесечен анализ на BulgarianProperties, предоставен на Investor.bg.

Според анализа една на всеки 12 покупки през тримесечието до юли 2006 г. е за повече от един апартамент, спрямо една такава покупка на всеки 25 сделки за предходното тримесечие.

Очертава се тенденция купувачите да търсят по-скоро комбинация от двустаен и едностаен апартамент, отколкото тристайни апартаменти. Тази комбинация дава на купувача имот с две спални и две бани без допълнителните суми, които това обикновено включва, а поради факта, че се осъществява двойна покупка, тя почти винаги включва и значителна отстъпка, смятат от компанията.

При продължаващия ръст на самостоятелно планираните почивки в сравнение с туристическите пакети прогнозата на BulgarianProperties е, че закупуването на комбинация от няколко апартамента ще става все по-атрактивна.

Компанията предоставя услуги в областта на строителството и продажбите на недвижими имоти изключително за чуждестранни инвеститори в България. От създаването си преди 5 години BulgarianProperties има 25 офиса и франчайзинг партньори в цялата страна, както и мрежа от офиси в чужбина, обхващаща Великобритания, Ирландия, САЩ, Белгия, Холандия, Полша, Германия и Австрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:10 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Анализи виж още