fallback

В Пловдивско и по Черноморието жилищното строителство е най-активно

Строят се основно къщи и малки жилищни кооперации, както и повече тристайни апартаменти

14:22 | 11.05.15 г. 3

И през първото тримесечие на годината област Пловдив и Черноморието се утвърждават като най-активните строителни площадки в жилищния сектор, макар и дейностите по крайбрежието плавно да затихват през последните месеци, сочат актуалните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Утвърждава се и тенденцията за по-активно строителство на еднофамилни къщи и малки жилищни кооперации, сочи още статистиката. От 558 новопостроени и въведени в експлоатация сгради през първото тримесечие на годината къщите са 75%, а жилищните кооперации – 13%, като само при броя на новите къщи е регистриран ръст, посочват от НСИ.

Броят на въведените в експлоатация нови жилищни сгради се увеличава на годишна база с почти 5 на сто, но жилищата в тях са с 37,4 на сто по-малко – пряко следствие от по-засиленото строителство на по-малки жилищни сгради.

Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Бургас - 64 сгради с 337 жилища в тях, Пловдив - 63 сгради със 162 жилища, и Варна - 59 сгради със 194 жилища.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:32 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Анализи виж още