fallback

Четири ключови фактора при инвестиция в имот в чужбина

В търсене на признаци за потенциален ръст на цените на имотите на даден пазар

10:16 | 26.10.10 г.

Инвестицията в български имоти е рискована, писа в края на миналата седмица Financial Times. В статията се припомня, че пазарът на ваканционни имоти у нас прежива истински бум преди кризата, но в момента цените са паднали и много от имотите стоят недовършени.

Безспорно сред основните стимули за пристъпване към сделка за чуждите купувачи бяха ниските цени у нас.

Макар и делът им да е малък, част от българите също се интересуват от имоти в други страни, като най-търсената дестинация е Гърция, показа проучване на Investor.bg отпреди кризата. Голямо значение за това вероятно оказват близостта и природните дадености на южната ни съседка.

Инвестицията в имот в чужбина е решение, при което освен атрактивната цена, близостта и слънчевите плажове роля играят и редица други фактори.

От International Living посочват четири ключови фактора за потенциален ръст на цените на имотите на даден пазар. За пример са разглежда град Форталеза на североизточното крайбрежие на Бразилия. Четирите фактора обаче са общовалидни при проучване на всеки чуждестранен пазар на имоти, особено ако покупката е с инвестиционна цел, а не за собствени нужди.

Ето ги и тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:40 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Анализи виж още