fallback

Кои са най-големите грешки на строителните предприемачи?

Според самите тях такива са липсата на добро предварително проучване и ясни планове, неразбиране на пазара на имоти и други

10:12 | 23.08.10 г. 2

При всеки проект строителният предприемач сякаш хвърля зарове, залагайки на това, че редица несвързани и често неконтролируеми събития ще се стекат по благоприятен за него начин, пише Real Estate Channel.

Ако си свърши добре домашната работа, контролира егото си и късметът му се усмихне, предприемачът може да спечели, и то много. Също толкова вероятно обаче е да бъде сполетян от лош късмет, да има грешни очаквания и да последват загуби. Както се казва, стават и грешки.

В бизнес социалната мрежа LinkedIn членовете на групата „Ивеститори/предприемачи в имоти във Великобритания“ обсъждат своите „пет най-големи клопки в строителството“.

Някои от отговорите са напълно очаквани, като например да се свърши първо „домашната работа“. Също така като основна грешка често се посочва „недостатъчно добро предварително проучване“, както и плащането на твърде висока цена за земята (което малко прилича на вариант на същия отговор). Споменават се също и грешки при управлението на паричния поток.

Ето кои други грешки попадат в списъка:

- Липса на подходяща обществена консултация; - Липса на добри майстори; - Неразбиране на условията на пазара на имоти; - Неуспех да се направят проектантски и технически анализи; - Липса на ясни планове за проекта – спецификации/разписание във времето/бюджет; - Неуспех да се предвидят различни вероятности; - Разтакаване на купувачи или крайни потребители.

Един от предприемачите пък посочва само една грешка - „Да си мислиш, че ще направиш състояние“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Анализи виж още