fallback

С европейски пари изграждат нови зони за спорт и отдих в Казанлък

Финансирането е осигурено от спестени средства по оперативната програма "Регионално развиите" 2007-2013 г.

13:14 | 25.07.15 г.

Две нови зони за отдих и една за спорт ще има до есента в Казанлък. Те ще бъдат изпълнени по схемата "Зелена и достъпна градска среда".

Началото на градежа на новите обекти бе поставено с тържествена церемония и водосвет, съобщава БТА.

Общата сума, която ще се инвестира от общината, е малко над 808 хил. лева. С тези средства на три различни места в Казанлък ще се изградят площадка с детски съоръжения, ще се обнови растителността, ще бъдат изградени мултифункционално спортно мини игрище за футбол и нова фитнес площадка на открито.

Предвижда се и монтиране на нова поливна система и поставяне на видеонаблюдение. Ще бъдат ремонтирани още тротоари и алеи, ще се поставят и нови пейки. С част от тези пари в района на Младежкия дом в Казанлък ще бъде изградена нова спортна площадка за байкове и скейтбордове, ще има и изкуствени стени за катерене. Ще се изгради и нова зона за отдих.

Новите придобивки за казанлъчани стават възможни благодарение на спестени средства в национален мащаб от реализацията на оперативната програма "Регионално развиите" 2007-2013 г.

С пари по тази програма през миналата година в Казанлък по проект на общината бяха изцяло обновени и реконструирани парковете "Розариум" и "Тюлбето".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:17 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Имоти виж още