fallback

Тръмп се завръща на пазара на имоти в Дубай

Започва строителството на втория проект на магната в емирството, след като първият се провали

12:23 | 20.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Строителството на най-новия проект на Доналд Тръмп в Дубай – голф игрище с 18 дупки, вече започва, обяви самият магнат на пресконференция в Ню Йорк.

Освен голф игрището, ще бъдат изградени и 104 луксозни къщи и няколко хотела като част от проекта Akoya. Строител на проекта е Damac Real Estate Development Ltd. - дубайска компания, листната в Лондон.

През първото тримесечие на годината Damac е набрала 3 млрд. дирхама (816 млн. долара) от предварителни продажби на имоти. С парите компанията е покрила разходите за земята, нужна за строителството.

Очаква се проектът да бъде финализиран през 2017 г. Парцелите за хотелите вече са готови за стартиране на строителството.

Това е вторият проект на Доналд Тръмп в Дубай. Преди кризата магнатът искаше да изгради мащабен комплекс на Палмовия остров, включително хотел с над 360 стаи и луксозни жилища.

Заради кризата обаче реализацията на проекта първоначално беше отложена, а в последствие – спряна, заради финансовите проблеми на партньорите на Тръмп.

Тръмп коментира, че е извадил късмет с първоначалните си планове за инвестиции в емирството. „Имахме късмет, че проектът в Дубай не стартира и никой не понесе щети“, коментира той на пресконференцията, на която анонсира новата си инвестиция в емирството. По думите му строителите вече са значително по-консервативни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Имоти виж още