fallback

България остава в британския топ 10 на горещите дестинации за втори дом

САЩ е най-желаната от британците страна за покупка на втори имот, на второ място е Франция

12:00 | 08.05.14 г. 2

България запазва стабилни позиции в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com за най-желаните от британците дестинации за покупка на ваканционен имот. Страната ни удържа 10-тото място в класацията, до което се изкачи през март.

САЩ остават най-желаната от британците страна за покупка на втори дом. Втората позиция е за Франция, макар че запитванията за страната намаляват през април.

Испания губи позиции в класацията и пропада на пето място, изпреварена от Италия и Португалия.

Продължава да намалява и търсенето на ваканционни имоти в Бразилия от страна на британски купувачи. Страната пропада до 9-та позиция в класацията на портала въпреки предстоящото Световно първенство по футбол, което привлича инвеститори и туристи.

Като цяло обаче през първото тримесечие на годината запитванията за ваканционни имоти в Бразилия са се увеличили с 43% спрямо последното тримесечие на миналата година, което предполага, че Южна Америка все още е сред предпочитаните от британците дестинации за покупка на втори дом.

Британските купувачи на имоти се завръщат и към Тайланд, чиято популярност намаля заради политическото напрежение там. Нараства интересът на британците и към Канада и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:37 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Имоти виж още