fallback

Сити Център София ще се обновява за 500 хил. лв

Молът се надява да постигне 15% спестяване на електроенергия

16:25 | 21.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Общо 500 хил. лв ще бъдат инвестирани в обновлението на столичния мол Сити Център София, обявиха от компанията.

Проектът по обновяване ще стартира в началото на юни и предвижда цялостно обновяване на осветителните тела и окачените тавани с нови декоративни елементи.

По данни на компанията по настоящи разчети, благодарение на проекта молът ще постигне до 15% спестяване на електроенергия, казва Христо Иванов, оперативен мениджър на Сити Център София.

За да не се нарушава ритъма на работа на търговския център всички ремонтни дейности ще бъдат извършвани през нощта. По тази причина проектът ще се изпълнява през цялото лято и ще бъде завършен през септември, казват от компанията. Обновлението ще се изпълнява от Планинг ЕООД.

Сити Център София бе открит през пролетта на 2006 г. Центърът разполага с повече от 23 хил. кв. м търговска площ. В него има над 100 магазина, заведения за хранене, супермаркет и множество услуги. Сити Център София има над 6 млн. посетители годишно.

Малко преди откриването си молът бе придобит от инвестиционния фонд Equest Balkan Properties за 94 млн. евро, след което бе продаден през 2008 г. на Heitman European Property Partners III за близо 102 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:19 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Имоти виж още