fallback

Съюзът на българските художници получава галерията на ул. "Шипка" 6 в София

Като компенсация СУ "Св. Климент Охридски" получава сградата на бившия механотехникум на бул. "Александър Стамболийски" 82

15:54 | 14.09.11 г.

Правителството прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху галерията на столичната ул. "Шипка" 6 на сдружение "Съюз на българските художници", съобщи пресслужбата на кабинета.

Като компенсация СУ "Св. Климент Охридски" получава сградата на бившия механотехникум на бул. "Александър Стамболийски" 82 в София.

Правителственото решение ще доведе до прекратяване на воден с десетилетия спор за сградата на "Шипка" 6, пише в прессъобщението. Галерията, превърнала се в национален културен символ, ще продължи да се използва за целите и предназначението, за които е изградена, ще бъдат удовлетворени частично и потребностите на висшето училище от сграден фонд.

С друго решение Община Ценово получава правото на собственост върху цялата сграда, в която е настанена администрацията й.

На Българското национално радио беше учредено безвъзмездно право на ползване за срок от десет години върху имот във Варна. Това са две сгради със застроена площ 117 кв. м в Приморския парк, които се ползват от Регионалния радиоцентър.

За нуждите на свои дирекции МВР получи правото на управление върху три имота. Единият е в землището на Малко Търново и е с площ от 400 кв. м. Досега за него се е грижила Изпълнителната агенция по горите, а занапред на терена ще бъде изградена площадка за инсталиране на телекомуникационно оборудване.

Вторият имот е отнет, поради отпаднала необходимост, от Държавната агенция "Национална сигурност". Той се намира в кв. "Иваняне" на Банкя. Имотът е необходим на МВР за изпълнение на националната компонента на N.SIS.

Третото решение на правителството се отнася до предоставяне за нуждите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на помещение от 152 кв. м в сутерена на сградата на столичния площад "Св. Неделя" 6. В него се е намирал архивът на закритото Министерство на извънредните ситуации, който след преобразуването на ведомството премина към МВР.

МОСВ получи бившата гранична застава в местността "Яневица" край с. Сливарово, област Бургас. Екоминистерството ще инициира процедура за съставянето на акт за изключителна държавна собственост за резервата "Узунбоджак", в границите на който попада имотът (15 дка и четири сгради).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Имоти виж още