fallback

В капитала на НДК влиза и теренът около Фестивалния комплекс във Варна

С днешното си решение правителството преобразува собствеността на имота, след като преди три седмици направи варненската зала клон на НДК

15:44 | 29.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

В капитала на "Националния дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД (НДК) се апортира и прилежащата земя около Фестивалния комплекс във Варна, който беше включен в активите на НДК преди три седмици. Това реши правителството на днешното си заседание, съобщи пресцентърът на кабинета.

Теренът е с площ 4 042 кв. м и е публична държавна собственост. С допълнителното включване на терена капиталът на НДК ще се увеличи с 4,5 млн. лв., вместо с 3,9 млн. лв., каквито бяха първоначалните изчисления.

Преди три седмици правителството направи Фестивалния комплекс клон на НДК с мотива, че дотогава емблематичният за Варна център е бил юридическо лице, което е с неуреден правен статут и в резултат на това "е с изчерпани възможности за функциониране и развитие".

В началото на май НДК от търговско стопанско обединение стана държавно търговско дружество. Засега комплексът е временно под шапката на Министерството на финансите и в момента се извършва одит на финансовото му управление.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:14 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Имоти виж още