fallback

Милен Курдов: BenchMark Trader 2 е платформа с неограничени възможности

Графиките ще улеснят значително трейдърите, тъй като ще могат да сравняват движенията на два различни инструмента, да чертаят фигури и да добавят анализи

08:59 | 24.07.06 г.

Милен Курдов. Снимка: Investor.bg

Милен Курдов е ръководител на отдел Международни финансови пазари в ИП БенчМарк Финанс АД. Роден е през 1975 г. и е завършил магистърска степен Финанси и Банково дело в Софийски университет "Св. Климент Охридски" (1999). През 2001 година е работил като финансов анализатор в Отдел за търговия с природен газ в Енрон Северна Америка. Работил е в сферата на международните финансови пазари в Първа източна международна банка, ИП Елана Трейдинг АД, ИП СТС Финанс АД. През 2005 година създава отдел Международни финансови пазари в ИП БенчМарк Финанс АД и организира предлагането на онлайн търговия с финансови инструменти в партньорство с датската Saxo Bank A/S. С него Investor.bg разговаря във връзка с новата платформа на БенчМарк Финанс за търговия на международните пазари.
- От началото на миналата седмица БенчМарк Финанс предлага нова платформа за онлайн търговия на международните пазари – BenchMark Trader 2. Какви са разликите с първата версия на платформата?
BenchMark Trader 2 e усъвършенствана версия, разработена по нова технология, и това дава редица предимства и неограничени възможности за трейдърите. Важните нововъведения, които касаят процеса на търговия, са професионалните графики и общият модул за търговия.
В платформата вече има възможност да се извършва търговия от общ модул с цени и инструменти. Трейдърите добавят желаните инструменти в новия модул, избират желаното количество за търговия и заемат позиция с едно натискане на бутон „Купувам“ или „Продавам“.
Модулът за графики също е нов и е изцяло настроен за изготвяне на професионален технически анализ на търгуваните инструменти. Графиките ще улеснят значително трейдърите, тъй като ще могат да сравняват движенията на два различни инструмента, да чертаят фигури и да добавят анализи, както и да отварят директно модул за сключване на сделки.
- Новите продукти обикновено изискват време за разучаване и тестване. Лесно ли се работи с BenchMark Trader 2?
Всички модули са настроени така, че трейдърът бързо се ориентира в новата среда. Освен това, за свое удобство, той може да променя някои функции. Например може да промени работното пространство, да подреди модулите за търговия, чакащи поръчки, анализ и следене на движенията по сметка на един екран.
Още едно предимство е модулът за „Търсене на инструменти“. Той открива бързо валутни двойки, акции, CFD и фючърсни контракти по сектори в икономиката и борси за търговия. Следените инструменти могат да бъдат групирани в специални папки в графа „Предпочитани“ и лесно да бъдат включени в модул „Цени и търговия“.
- На какъв език е новата платформа?
В първата версия на платформата само някои от модулите за търговия бяха преведени и на български език. BenchMark Trader 2 вече е преведена изцяло и може да се настрои да работи на български език.
- Настоящите клиенти на БенчМарк Финанс ще могат ли да ползват новата версия на платформата или ще е необходимо да откриват нови сметки?
Клиентите на БенчМарк Финанс ще могат да ползват сметките си и с двете версии на платформата. Засега е разработена нова версия само за сметки с пълната гама продукти, но в скоро време ще въведем и нова версия за MiniTrader сметки.
- Въвеждането на BenchMark Trader 2 означава ли, че вече не се предлага първата версия?
Можете да изтеглите и търгувате и с двете версии, както и с BenchMark MiniTrader. Поддръжката на BenchMark Trader версия едно ще продължи поне още една година, след което всички наши клиенти ще трябва да преминат към използване на новата версия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:13 | 12.09.22 г.
fallback