fallback

UPS стартира у нас услуга за логистични решения за големи товари

UPS ще предлага у нас своята пълна гама услуги, като към доставките на малки пратки ще прибави и големи товари

18:05 | 10.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Стюарт Ричардсън. Снимка: APRA Porter Novelli

UPS Supply Chain Solutions (UPS SCS), дъщерно дружество на американската компания за доставки UPS, обяви въвеждането у нас на своите цялостни решения за големи пратки и товари на пресконференция днес, проведена от UPS и нейния български партньор In Time.
След 15 години сътрудничество в областта на куриерските услуги, двете компании подписаха договор за разширяване на общите дейности. Така UPS ще предлага у нас своята пълна гама услуги, като към доставките на малки пратки ще прибави и големи товари.
Според Стюарт Ричардсън, директор посредници и сътрудничества в UPS, в момента пред България стоят редица предизвикателства и промени и след присъединяването й към ЕС за българските компании ще има много повече изисквания.
„Всички те оперират в среда на много интензивна конкуренция“, каза той.„Веригите на доставки през производствения цикъл стават много по-сложни като обхващат много повече звена в целия свят. Наред с това животът на отделния продукт става все по-кратък и постоянно на пазара излизат нови и нови модели и поколения продукти.
„В тези условия единственият начин за една компания да повиши нивото на своята конкурентноспособност е да намали стоковия си запас, да повиши ефективността на своята верига за доставки и да намали до минимум интервала между производство и изкарване на продукта на пазара. Тя не може да си позволи да губи време и да има много звена по веригата“, коментира Ричардсън. UPS SCS си поставя за цел да предложи решения, които да помогнат на компаниите да увеличат тази ефективност и конкурентноспособност.
UPS обслужва повече от 200 страни и разполага с 407 200 служители. Данни на компанията сочат, че тя има най-обширната безжична интернет мрежа в света и генерира 6% от американския брутен вътрешен продукт и 2% от световния. Приходите й за 2005 г. са 42,6 млрд. долара и печалба в размер на 5,9 млрд. долара. Групата е обработила 3,75 млрд. пратки и документи през миналата година. UPS има своя банка за финансиране на търговската си дейност, както и авиолиния с 260 собствени самолета. Наред с тях тя наема още 250 самолета, които използва за чартърни полети.
У нас сътрудничи с In Time, която има 33 фирмени офиса и 100 превозни средства.
След пресконференцията Стюарт Ричардсън отговори на няколко въпроса на Investor.bg. С него разговаря Ангел Милев.
- Г-н Ричардсън какво смятате за състоянието на инфраструктурата в България като цяло? Би ли могла тя да бъде пречка за вашата дейност?
Ние сме до голяма степен отражение на икономиката. Инфраструктурата се подобрява и именно затова ние разширяваме присъствието си тук. С развитието на икономиката се появяват нови възможности за бизнес, а съответно и нови възможности за нас. Наред с това ние можем да помогнем на правителството и икономиката да се справят с подобни проблеми.
- По-конкретно по какъв начин бихте могли да помогнете?
Като допринасяме за ефективното функциониране на бизнеса, добавяме стойност, оптимизираме веригите на доставка на компаниите. Ние регистрирахме значително увеличаване на дейността си за доставка на малки пратки и смятаме, че има място за развитие и при големите товари.
- Защо избрахте модела за партньорство, а не чрез директно установяване на представителство в България?
Именно, за да съчетаем местния опит на In Time с нашия глобален достъп. Те познават пазара и как функционира той. От наша страна щеше да е твърде наивно да предприемем самостоятелен ход. Мисля, че тази формула сега е печеливша.
- Мислите ли, че страната ни има потенциала да се превърне в регионален разпределителен център?
Разположението на България е интересно с близостта й до големи европейски центрове. Засега обаче ние не гледаме на нея като на потенциален център. Пазарното развитие ще покаже. Такъв ход, както всички останали, биха били продиктувани от пазара.
- По какъв начин е организирана дейността по управлението на големи товари в съседните страни? Имате ли подобни споразумения като това с In Time или оперирате чрез директно представителство?
В Румъния имаме собствен офис, а в Гърция действаме чрез партньори.
- Какви са главно вашите клиенти?
Ние предлагаме услугите си най-вече на големи корпоративни клиенти. Има редица сектори, където имаме силно развити дейности. Такъв е например секторът на автомобилостроенето. Наред с това работим с големи корпорации като GE Healthcare и Cisco Systems.
Ние виждаме възможност за развитие и растеж в България. Разбира се преди да предприемем тази стъпка направихме подробно проучване на пазара и така решихме да се доверим отново на In Time.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:53 | 06.09.22 г.
fallback