fallback

Прайм Пропърти БГ придоби имот за 617 хил. лв.

Днес бяха изтъргувани 69 500 акции от Прайм Пропърти БГ АДСИЦ на ниво от 1,45 лв.

15:28 | 14.09.05 г.

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ е придобило урегулиран поземлен имот, находящ се в гр. София, ул. Черковна № 60, бивша ул. Паун Грозданов, с обща площ от 259 кв. м., заедно с построената в него масивна двуетажна сграда, със застроена площ от 128 кв. м., съобщава БФБ-София.

Дружеството възнамерява да използва придобития от него имот за построяване на жилищна сграда.

Съпредседателят на Борда на директорите Александър Бебов заяви, че имотът е придобит за сумата от 617 414 лв. С него разговаря Кристиян Костов.

Кога възнамерявате да започнат строителните дейности по обекта?

В следващите шест месеца. Структурата ни е да придобиваме обекти, където можем да започнем работа по-рано. В момента на мястото на имота се намира стара сграда, която трябва да се бутне, за да се построи новият обект.

За колко време планирате да приключи строителството и какво ще е съдбата да бъдещата сграда?

По-голямата част от сградата ще бъде продадена, т.е. това ще бъде бърз парцел. Хареса ни както района, така и изложението на сградата, което е източно. Една добра сграда се строи в рамките на 18 – 24 месеца от строително разрешение.

Докъде стигнахте със сградата на Антим I?

Сградата към момента е на ниво пети етаж и ще бъде готова към първото полугодие на следващата година. Вече имаме няколко потенциални наематели, а поради доброто й местоположение и предложения за покупка. Все още нямаме финално решение дали да задържим актива за наем или да продадем част или цялата сграда.

Имате доста чуждестранни инвеститори. Ще имат ли те още поводи за радост през настоящата година?

Това е пазарна информация и бих искал те да я получат в процеса на времето. Голяма част от чуждестранните инвеститори закупиха нашите книжа, защото харесват development процеса, който в следващите 2-3 години ще съставлява 60-70% от нашия портфейл, докато 30-40% ще са съществуващи сгради с наематели. Нашата цел е да инвестираме предимно в райони, приближени до центъра, където рискът е по-малък.

Днес бяха изтъргувани 69 500 акции от Прайм Пропърти БГ АДСИЦ на ниво от 1,45 лв., а в края на борсовата сесия офертите по позицията останаха на ниво от 1,45 лв. купува и 1,54 лв. продава.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 12.09.22 г.
fallback