fallback

С. Кало: Много от клиентите ни предпочитат електронните фактури пред стандартните

Този тип разплащане определено подобрява събираемостта на вземанията, посочва маркетинг мениджърът в И Еф Джи Лизинг ЕАД

13:06 | 17.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

И Еф Джи Лизинг ЕАД е лизингова компания от групата на Юробанк И Еф Джи, позната в България най-вече чрез Пощенска банка. От края на 2004 година лизинговата компания предлага разнообразни схеми за финансиране покупката на леки автомобили, транспортни средства, оборудване, машини и недвижими имоти, като за този период успява да се утвърди като една от водещите в бранша.

Фирмата е един от клиентите на услугата Efaktura.bg.

- Какви предизвикателства, свързани с навлизането на ИТ технологиите в бизнеса, виждате в близко бъдеще – за пазара, потребителите и вашата компания?

ИТ технологиите се превръщат в неразделна част от бизнеса. Дори може да се твърди, че успехът на даден бизнес зависи от неговата обвързаност с последните достижения в развитието на ИТ. ИТ означава повече и по-добра информация, ИТ означава гъвкавост, ИТ означава повече възможности за развитие.

- Какво е мнението ви за електронното фактуриране?

Електронното фактуриране е услуга, която предоставя удобства и за издателя, и за получателя. Като основни предимства може да се посочат сигурността, бързината и цялостната оптимизация на процесите.

- Каква част от процесите в компанията ви се извършват и управляват по електронен път? Къде виждате потенциал за оптимизация чрез дигитализиране на работните процеси?

Определено можем да кажем, че всички основни процеси в компанията се извършват по електронен път. Стандартите на работа, които сме си поставили и обемите на информация, които обработваме, са немислими без наличието на съответните ИТ технологии.

- С какво ви помага eFaktura за подобряване на търговската дейност ?

Освен изтъкнатите вече предимства като сигурност и бързина, установихме, че много наши клиенти предпочитат този вид фактуриране, пред стандартния. Наличието на тази опция ни помага да имаме още едно конкурентно предимство. Считаме, че преминаване към eFaktura води и до подобряване на събираемостта на вземанията ни от клиенти.

- Кои са най-важните причини да използвате услугата?

Дружествата от групата на И Еф Джи Юробанк са доказали своята активна позиция за опазване на околната среда. Преминаването от хартиен на електронен носител на фактурата е един от начините, с които И Еф Джи Лизинг засвидетелства своята ангажираност.

Други основни причини, поради които избрахме eFaktura, са сигурният, бърз и удобен начин за достигане до нашите клиенти. В допълнение, мога да кажа, че eFaktura ни помогна и да оптимизираме разходите си в това направление.

- Имате ли реални измерения за величината на спестените ресурси, благодарение на използването на електронни фактури?

Използваме този тип фактури от сравнително кратък период  и все още не можем да заявим конкретни измерения на спестените ресурси. Предварителните ни изчисления сочат към значително подобрение на това перо.

- Смятате ли, че възможността за електронно плащане на издадените фактури е удобна за клиентите ви и за вас при проследяване на плащанията?

Да, определено.

- Какво ви накара да предпочетете „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ като доставчик на услуга за електронно фактуриране?

Доказаното име на пазара и качеството на предоставената услуга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:52 | 05.09.22 г.
fallback