fallback

Алианц Банк привлече дългогодишен директор на картовите разплащания в ПИБ

Никола Бакалов ще бъде един от четиримата изпълнителни директори на банката

15:40 | 21.11.11 г. 1

Никола Бакалов. Снимка: Алианц Банк България

За нов член на Управителния съвет на Алианц Банк България е избран Никола Бакалов, който ще бъде и един от четиримата изпълнителни директори на банката, са решили акционерите на банката на проведеното днес общо събрание Главният изпълнителен директор Светослав Гаврийски вече ще бъде и председател на Управителния съвет, а досегашният председател на УС Димитър Желев е новият председател на Надзорния съвет на Алианц Банк България. С решение на акционерите Надзорният съвет на Алианц Банк се намалява на трима членове - Димитър Желев, Максим Сираков и Кристоф Плейн.

Новият изпълнителен директор Никола Бакалов е завършил УНСС и има магистърска степен по международни икономически отношения. След дипломирането си започва работа в представителството на Chrysler и Jeep. От 2000 г. работи в Първа инвестиционна банка (ПИБ) в дирекция "Картови разплащания", от януари 2005 г. е Началник отдел “Издаване и управление на банкови карти”, а от 2006 г. заема длъжността Директор на дирекцията. Член е на изпълнителните комитети на "Visa България" и на "MasterCard България".

ПИБ е сред лидерите на картовия пазар у нас с дял от 16,3% при кредитните карти към септември 2011 г. и с дял от 8,2% при дебитните карти по данни на MasterCard и VISA Europe към месец юни 2011 г.

Алианц Банк България има активи за 1,79 млрд. лв. към 30 септември 2011 г., като те се увеличават със 130 млн. лв. през третото тримесечие на годината и със 158 млн. лв. за последните 12 месеца. Печалбата на банката за деветмесечието на тази година е 9,84 млн. лв., като се увеличава с 10% на годишна база.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:57 | 12.09.22 г.
fallback