fallback

БВП за третото тримесечие на фокус през седмицата

Инфлацията през октомври и аукциони за права на Еврохолд и ЦКБ са другите акценти в икономическия календар

07:56 | 14.11.11 г. 1

Новата седмица ще предложи на вниманието на пазарните участници и анализаторите широк набор от събития. Те са свързани както с корпоративни, така и с макроикономически новини. За понеделник (14 ноември 2011 г.) е насрочен аукцион за неизползваните права в увеличението на капитала на Еврохолд България АД. Ще се предложат 18% от всички права.

В този ден НСИ ще обяви и инфлацията за октомври 2011 г.

Във вторник (15 ноември) НСИ ще обяви експресните си оценки за БВП през третото тримесечие на 2011 г.

В този ден БНБ ще представи платежния баланс на България за септември 2011 г., включително размера на преките чуждестранни инвестиции. Централната банка ще информира и за портфейлите на лизинговите дружества към 30 септември 2011 г.

В сряда (16 ноември) ще се проведе аукцион за неизползваните права в увеличението на капитала на ЦКБ, като ще бъдат предложени 23% от всички права.

Сряда е и краен срок за търговия с правата от увеличението на капитала на Доверие обединен холдинг. В този ден БНБ ще представи данни към края на третото тримесечие за дружествата специализирани в кредитиране.

В четвъртък (17 ноември) БНБ ще информира за дейността на инвестиционните фондове по данни към 30 септември 2011 г.

В петък (18 ноември) НСИ ще информира за инвестиционната активност в промишлеността през третото тримесечие на 2011 г. За този ден е насрочено и общо събрание на акционерите в ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ, като се предлага основните решения да бъдат вземани с мнозинство от 2/3 от членовете на Съвета на директорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:39 | 19.08.22 г.
fallback