fallback

Преглед на печата за 7 декември

08:23 | 07.12.17 г.

"Язаки" отвори трети завод в България В. Капитал Daily

Общо 1000 души се очаква да работят до края на годината в новия завод на "Язаки България" в Димитровград, който вече работи. Това е третото и най-голямо предприятие в страната на японския производител на автомобилни кабелни системи Yazaki. Инвестицията в него е 50 млн. евро, а основният клиент на продукцията е Mercedes-Benz.

В подслушванията цари пълен произвол и беззаконие В. Сега

Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) вече не може да гарантира на гражданите, че не са незаконно подслушвани. Прокуратурата не е разследвала стотици нарушения със СРС, Висшият съдебен съвет също нехае. Службите дават невярна информация на контролния орган. Съдии са издавали безобразни съдебни актове. Унищожават се секретни материали масово, а ДАНС не реагира. Тези данни за тотално беззаконие бяха изнесени от шефа на бюрото Бойко Рашков от парламентарната трибуна в годишния му доклад за СРС. Това може и да му струва поста.

"Булгартабак" "доказа" с протест, че не се занимава с контрабанда В. Сега

Докладът на турските спецслужби до Интерпол, който посочва "Булгартабак" като сериозен източник на контрабандни цигари в Турция, предизвика неочаквана серия от събития.  В родината ни прокуратурата, МВР и водещите партии се направиха, че не са чули и видели за доклада, изпратен от Анкара на Интерпол.

Започва изплащането на пенсиите с коледните добавки В. Монитор

Изплащането на пенсиите ще започне днес и ще приключи на 20 декември. Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократната допълнителна сума в размер на 40 лв. за всички, на които пенсията е под 321 лв., съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес. 

Германия ни хвали: Европредседателството ви ще придаде тежест на Западните Балкани В. Стандарт

България силно ще се ангажира с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва на 1 януари 2018 г. Това заяви в интервю за „Дойче Веле" Гернот Ерлер, който е бивш заместник-министър на външните работи, а в момента е специален пълномощник на германското правителство по отношенията с Русия. Той беше сред участниците на голямата конференция „България - 10 години в ЕС и в навечерието на своето европредседателство", която се проведе в Берлин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:56 | 09.09.22 г.
fallback
Още от виж още