fallback

Тримесечната печалба на Xerox ce сви с 5%

Трансформацията на американската компания продължава да засяга финансовите ѝ резултати

17:07 | 22.04.14 г.

Американската компания Xerox Corp отчете спад на печалбата за първото тримесечие, след като приходите от бизнеса с технологии и аксесоари за документи продължи да се свива, предава MarketWatch.

Тримесечната печалба на базираната в Кънектикът корпорация отстъпи с 5,1%. Това накара производителя да понижи очакваната си печалба за фискалната година до 1,07 долара на акция спрямо предходните 1,13 долара на ценна книга. За сравнение пазарните участници очакваха актуализирана прогноза от 1,10 долара за акция.

За второто тримесечие на годината Xerox прогнозира коригирана печалба от 0,25 долара до 0,27 долара на акция, докато анализаторите консолидираха оценките си около 0,28 долара на акция.

Макар и известна основно със своите копирни машини и принтери, Xerox работи за прехода към компания, фокусирана върху управлението на документи, обработка на сметки и IT аутсорсинг услуги. Трансформацията обаче е изправена пред редица предизвикателства, в това число и пропадане на продажбите на принтери и копирни машини, както и значителни разходи за разширяване на бизнеса.

Xerox отчете обща печалба от 281 млн. долара, което е спад от 296 млн. долара спрямо година по-рано. Печалбата на акция остана без изменение на ниво от 0,23 долара на акция. Изключвайки еднократните ефекти пък печалбата достигна 0,27 долара на ценна книжа.

Приходите от своя страна потънаха с 1,6% до 5,12 млрд. долара. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха равнище от 5,15 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
fallback
Още от виж още