fallback

Google ще криптира имейлите, изпращани чрез Gmail

Компанията ще използва HTTPS протоколът за защита на клиентите си

22:34 | 21.03.14 г.

Google съобщи за нови мерки за защита на сигурността на имейлите на своите клиенти. Според тях имейлите, пращани през мрежата на Gmail, ще бъдат криптирани с HTTPS протокол, което означава, че те няма да могат да бъдат прихванати и прочетени от „любопитни очи”, пише The Washington Post.

Защитата обхваща не само имейлите, изпращани в системата на Gmail, но и за Yahoo и на Microsoft.

В блога на Google е записано още, че защитата ще бъде напълно гарантирана при вътрешния трансфер на имейлите в системата на компанията. С други думи писмата ще бъдат защитени не само по пътя им до сървърите на Gmail, но и между информационните центрове на Google.

Но дори и да бъдат криптирани, имейлите не са 100% защитени, смята още изданието. Google използва търсещи машини дори и в имейлите, за да представя насочена реклама на своите потребители. Това означава, че все пак има и чужд  достъп до писмата, изпращани между потребителите.

Освен това и службите за сигурност могат да получат достъп до пощата. Федералното бюро за разследване (ФБР) имат право да изискат записи от сървърите на компанията, допълва от своя страна CNN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
fallback
Още от виж още