fallback

Преглед на печата за 28 декември

07:45 | 28.12.12 г.

Европейски фирми искат Варна-Запад В-к „Стандарт”

Големи европейски компании се интересуват от концесионирането на пристанище Варна-Запад. Това каза за "Стандарт" генералният директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) Мирослав Петров. При последното ни посещение в най-големите пристанища на Холандия, Белгия и Германия - Ротердам, Антверпен и Дуисбург (най-голямото вътрешно германско пристанище на р. Рейн), транспортни компании от най-високо европейско ниво проявиха огромен интерес към Варна-Запад, обясни Петров. Става дума за огромни консорциуми, които имат и собствени товари, и развиват дейност като пристанищни оператори и спедитори, разказа Петров, но отказа да назове конкретни имена.

Кувертите падат с лев на час В-к „Стандарт”

Барове и ресторанти пуснаха оферти last minute за 31 декември. И обещаха дори по 1 безплатен куверт при закупени 6 или 10. Цените навсякъде са от 50 до 180 лева. В София места в кръчмите още има. Те включват обилни менюта с по-семпло количество питиета. Но пък за компании дават отстъпка от 10 до 30 процента. В някои заведения децата до 7 годинки са без задължителен куверт, а в други се предлага и детско меню - примерно с бейби пица и лакомства. В част от заведенията дори ще има и аниматори.

Банскалии затварят пътя, искат втори лифт В-к „Стандарт”

Пътят към Банско от днес ще бъде затварян всеки ден за по 30 минути от 16 ч. Решението е на Инициативния комитет за доразширяване на ски зоната с подкрепата на общината. Искането на банскалии е против зеления рекет и да бъдат направени още няколко писти и да се изгради изключително важната втора кабинкова въжена линия от града до Бъндеришка поляна.  Затварянето на пътя за града ще е непосредствено преди неговия вход от към Разлог до бензиностанция OMV. "Забавеното поредна година развитие заплашва да постави под съмнение репутацията на Банско като "Зимната столица на Балканите" и да обрече на безработица и мизерия десетки хиляди българи", се казва в съобщението на инициативния комитет. Мотото на първия протестен ден ще е "Не на зеления рекет! За втора кабина".

Българите на Острова сменят фермите с кръчми В-к „Новинар”

Българите, които работят във ферми във Великобритания, ще се насочат към ресторантите и кръчмите, тъй като там условията и заплащането са по-добри. Това се предвижда да е едно от последствията от отпадането на ограниченията за достъп до британския пазар на труда през следващата година, съобщи „Дейли телеграф”.  Още над 20 000 чуждестранни работници от страни извън ЕС може да пристигнат във Великобритания и да заменят румънските и българските берачи на плодове, допълва изданието. Те ще са най-вече от Молдова и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:53 | 04.09.22 г.
fallback
Още от виж още