IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В затишие пред буря ли са финансовите пазари?

Скоро цените на активите би трябвало да започнат да отразяват факта, че глобалният икономически спад вече е започнал

12:00 | 18.08.19 г. 39
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 4 години
Поне един път напиши нещо продуктивно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 1
studioaa
преди 4 години
Германия е единствената страна на запад от Будапеща, която използва хартиени пари без покритие от векове насам, не от WW2 както повечето страни в света... И Франция е ползвала за кратко хартиени пари, но те са били изоставени заради хиперинфлацията, до която са довели... Германия е най-големият пионер на хартиените пари и предимно хартиени пари са ползвани още от 18-ти век, защото Германия не е колониална сила и никога не е имала много злато като Франция или Векокобритания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 0
scott
преди 4 години
Вижте уважаеми,НЕ КАЗВАМ, ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО, А ЧЕ КУКЛОВОДИТЕ СА НАМЕРИЛИ ДРУГ ИЗХОД!Нови и нови "актиови" в които светъ да влага хиперинфлиращите си пари, където те потъват, защото тези "активи" са пари от нищото, непокрити с нищо, но представяни като сигурни убежища.Така ше приберът паричната маса без хиперинфлацион. Точно както сега, у момента, фактическата инфлациа е около 30%, но я водът под два за алиби на отрицателните лихви. Стъкмистика и измами, които вървът, кво да го правиш. тез са ного умни и ного напрет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 2
studioaa
преди 4 години
Вече е имало 2 пъти хиперинфлация в САЩ през 1774-1779 и през 1861-1865 и това за балъците, които вярват, че това е невъзможно да стане. Защо невъзможно при положение, че това вече е станало исторически. В Германия обаче положението е много по-тежко. Германия е станата, в която е имало най-много хиперинфлации и средно на всеки 30-40 години в последните 2-3 века. Сегашният период без хиперинфлация е най-дългият в немската история и това значи, че тази хиперинфлация ще е една от най-тежките в историята. Великобритания е рекордьор по дълъг период без хиперинфлация и САЩ не могат да се доближат до британския свръх-супер рекорд от около 320 години... $ няма да издържи още 180 години за да го изравнят... С Германия е свършено, няма никаква надежда да избегне хиперинфлацията с тази демография и огромно социално напрежение и конфликт....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 5
scott
преди 4 години
Чакай малко.Аз говоря само за САЩ!Германия е страна с окупационни войски, които могат да си вземат от нея каквото си поискат и както си поискат. Нема да има ХИПЕРИНФЛАЦИЯ В САЩ! За другите страни - сичко както си требва. хиперинфлация, финансова криза, длъжници с изискуеми кредити, правителства в несъстоятелност удобен случай да ги отървеш от острови като гренландия/ и т.н. Виж, тези които набарат ак 47 или по-мощни оръжия, може и да имат неква форма на самостоятелни решения. другите - не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 5
Иван Митев
преди 4 години
При (сегашна) централна банка с неправилен начин за работа, (след достатъчно време) общественото стопанство е с тенденция за катастрофална криза.Общественото стопанство може да се спаси от катастрофална криза, когато съответната централна банка работи по правилен начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
***, къде сте ве?Заредихте ли л***йномета?Не може да спите на бойният си пост,за такова нещо разстрелват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
А, че САЩ ще рухне е очевадно.Затъват във всяка гледна точка от година на година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
Много империи са се сгромолясвали с гръм и трясък, за нула време.Последната бе СССР.При тоя дълг.ако светът види, че царят е гол и без патлаци,всички зелени гущери ще тръгнат да се връщат в дупката.Единствено е важно кога точно и дали ще има Трета световна или не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
scott
преди 4 години
решително НЕ!Щот са настроили вече поколения, че колкото повече кредит зимат и потребвяват, толкова са по-ценни. Никога нема да си прецакват своите хора при наличието на индианци.Един пример: ДЖИЕМ щи фалира, россиа иска да купи опел и чрез тва да придобие и право на глас в джиемът. То не беха статии: мъчително е да правиш това със собствените си хора! И спреха сделката, централно, правителствено. Пример две. Лемън бръдърс, тез мушеници, играха с ипотечни деривати. Дойчето, банката, като умни бизнесмени купила ного книжа. Правителството зема сичко на лимоните, обяви акциите им за токсични, прибра ги в бюджета, отчете ги в дългъ и моменталон ги дигна с 10% щот са вече наши, совецкие! Обаче, дойчето, банката, предвидила тово и чрез дериватите стана най-големиа собственик на недвижимости в ней йорка? КАКВОООООООООООООООООООООООООО? ***?!? И ТИ ВЛАДЕЯТ ГРАД НА БЛЕДОЛИКИТЕ?!?!?!?!?!? Глоба 8 милиарда или линч. тез платиха, сега ги и линчуват. Ей така ше се действа. Даже по-хитро. Купиш си компания за марсоходи щот доходоносна, фалира за един ден с кухи сделки или неуспешно кацана и ти приберът инвестиции на севтъ за 20 години. Прочем, съвсем наскор, по таз схема ЕС изгуби инвестиции за 35 милиарда у Иран. честито бе.......................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още