IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как ще се отрази масовата миграция върху икономиката на Германия

Страната очаква общо около 800 000 търсещи убежище да пристигнат до края на годината

17:46 | 10.10.15 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повече молби за убежище са подадени в Европа от началото на годината до август, отколкото през цялата 2014 г. Германия е крайната цел за много бежанци след дългото им пътуване или през Средиземно море, или през Балканите, коментира Bloomberg.

Макар че страната е изправена пред непосредствено предизвикателство като домакин, тя ще спечели в средносрочен план – допълнителните миграционни потоци през тази година може да повишат потенциалното производство с около половин процент. В краткосрочен план допълнителното търсене, свързано с тези потоци, вероятно ще наложи допълнително затягане на германския пазар на труда.

Рязкото увеличаване на броя на хората, търсещи убежище в Европа, до голяма степен е отражение на трагедията в Сирия. Трябва да се признае, че като дял от населението Европейският съюз (ЕС) далеч не е най-голямата дестинация на разселените. Ливан и Турция, например, са поели по-голямата част от тази отговорност.

И все пак напливът налага значителни предизвикателства за някои страни от ЕС. Унгария се откроява сред тях. Графиката по-долу показва наплива от молби за убежище от началото на 2014 г. В резултат на географското си местоположение Унгария отчита огромен брой молби и до голяма степен е причина за неотдавнашния скок на цифрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 3
SSIW
преди 8 години
Как ще се отрази масовата миграция....................Педполагам, че ще има и положителни страни човек ще може да хапне дюнер почти на всякъде, ще потекат инвестиции (предимно от сауди арейбия и предимно за Жамии) и не на последно място, най-накрая ще ги зачохлят тея противни кранти германките, чиято визия предизвиква единствено стомашни спазми при всеки нормален мъж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Страхотно ще се отрази! Германия ще излети в космоса с този човешки потенциал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Отговор в една дума!КАТАСТРОФАЛНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 0
белот
преди 8 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrich...tlings-kosten/Данък Бежанци се обсъжда. Трябва да се плаща издръжката им__________________
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още