IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво точно се бие Америка?

Европейците смятат, че могат да се радват на американската сигурност, без да плащат за нея, пише Economist

11:59 | 05.05.14 г. 14
Автор - снимка
Създател
За какво точно се бие Америка?
Последна актуализация: 15:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 24 rate down comment 2
balkando
преди 10 години
п.п. А всеки знае, че най-лесно се прави бизнес с държавни пари за разходите, но частни печалби. Това долу-горе е схемата и с войните които води САЩ (не Америка, а САЩ) и НАТО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 2
balkando
преди 10 години
Държавите, алиансите, демокрацията и другите политики са само параван, зад който стоят набиращите все повече мощ интернационални корпорации за "сигурност". Те съществуват от страха, параноята и слабостите у хората. Всяка платена армия рано или късно става член на тези корпорации. Или поне голяма част от командването и елитните части. В момента просто се засяват новите култури, които в близко бъдеще ще дадат реколта за тези корпорации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 42 rate down comment 6
nobel
преди 10 години
Разбрахте ли сега, другарки и другари за какво иде реч. Иде реч за това, че трябва да се ПЛАЩА! А за какво трябва да се плаща? - за "американска" сигурност. В това се заключават американските интереси, които се разпростират по целия свят. Няма значение, че при Садам така и не беше намерено оръжието, което търсеха. Важното е да се ПЛАЩА. И колкото повече несигурност има, толкова плащането е по-голямо. Та за това има хора, на които им се плаща и чиято единствена задача е да създават несигурност и страх. А всъщност, кой взриви кулите на 11 септември? Каква по-точно беше целта на войната в Афганистан и изобщо постигната ли беше тя? Истината е, че Щатите се борят срещу несъществуващ враг и правят всичко възможно да ни убедят, че той съществува и е много страшен. Защото плащането и разходите за въоръжаване са правопропорционални на страха. За икономическата криза дали пак не е виновен пак някой отвън?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още