IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката криза разкрива трагичния дефект на ЕС

Европейските лидери може и да имат волята да оставят Гърция в еврозоната, но не и тази възможност

11:33 | 03.10.11 г. 40
Автор - снимка
Създател
Гръцката криза разкрива трагичния дефект на ЕС
Последна актуализация: 07:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 8 rate down comment 0
JonnieJ
преди 12 години
Самите немци ве4е са вдигнали ръце от евробратството! Да видим до кога управляващите ги политици престанат да лицемерни4ат? Ясно е едно-наближават апокалипти4ни икономи4ески промени! Не може ве4но вси4ко да е на кредит, както един да яде, а друг да му плаща сметката! При е връщане драхмата ЕЦБ трябва извади от обращение вси4ките евро банкноти по света да ги подмени с нови, тъй като на всяка една от тях е написано и на гръцки-ЕВРО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 6
tihomirn
преди 12 години
ПАТИЛАН имам въпрос към теб .Как се подгтвяш за апокалипсиса в Европа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 21
Патилан
преди 12 години
Както е добре известно "ако имаш дълг от 1000 лева имаш проблем, но ако имаш дълг от 1 милиард банката има проблем".Гърците това добре го знаят и въртят на пръстта си стринa Меркел и бай Сарко.Само как звучи конферентен разговор на Меркел, Саркози и Папандреу.От САЩ пък се обадиха, че фалит на Гърция би бил начало на нова световна криза с непредвидими последствия! Проблема НЕ е Гърция с нейните жалки 300 милиарда дълг. Проблема са САЩ, Франция, Италия, Испания и т.н. Около 20 трилиона. Затова ЕС е военнополитическо джудженце, защото е разяждан отвътре от противоположни интереси. Всеки си тегли неговата черга.А икономическия апокалипсис наближава с невероятна скорост!!!Гърците са на принципа: "Колкото вземем - да вземем, все е кяр". Дали ще фалираш с 300 млрд дълг, или с 400 млрд (100 подарък от щедрите братя немци) - все тая. Хе-хе, гърците буквално се подиграват с кредиторите си. Обещават едно, а правят съвсем друго. Явно са решили, че няма да плащат. Да обявят фалит, да излязат от еврото, да върнат драхмата, девалвират я, и така да изчистят нещата, а другите да пият солена вода от Егейско море!"Все повече германци работят на втора и трета работа"Георгиос си пие узото, а Ханс ще бачка. Докога ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 19
Патилан
преди 12 години
Кризата за еврозоната е реална, защото след като изгърми Гърция идва Португалия, а след това може би Италия. Въобще европейският стопански модел пращи и може да не издържи. Ако еврозоната се провали - това ще бъде истински апокалипсис за всички страни от ЕС, не само за тези, които приеха еврото. Ще има кошмарни последствия за световната иконимика. След Гърция идва ред и на България. Гърция е основен търговски партньор на България и фалит на Гърция означава верижен фалит и за България. На гърците ЕС ще им плати сметката, ама нашата сметка кой ще плати?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 18
Патилан
преди 12 години
"Гърците имат пари само до октомври. А после?" :Следва: -Атина настоява за бърз следващ транш от ?8 млрд.!- печатане на пари- част от тях отиват за гърците да си живеят добре, останалата част отива за кредиторите Франция и Германия- вдига се инфлацията в Европа- Гърция, Германия и Франция получават напечатани пари, останалите - гледат и лапат мухите!!! Не е луд тоя които яде зелника, а тоя който му го дава !!! Така хитрите гърци дръпнаха над 100 милиарда евро от МВФ и на финала ще стане, че гърците ще има да връщат, а МВФ да взема, което няма да се случи никога, понеже е на път МВФ, да отиде в историята , тоест небитието!!! После Я камилата, я камиларя....Гърците, много умело са си разработили схемата. Не ги мислете че са глупави!Когато Господ създал гърка, евреина плакал безутешно цели три дни !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
JonnieJ
преди 12 години
Нали всичко беше наред! Тия смешници в ЕЦБ се оплетиха в собствените си лъжи! Гърция не е големият проблем, фатално е 4е големите европейски икономики се клатят! Американците могат да си позволят да пе4атат $ защото той е резервна валута и се утаява равномерно по целият свят, а какво правим с еврото? За еврозоната в близко бъдеще ще се говори в минало време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 18
Патилан
преди 12 години
Ако Гърция фалира жална им майка на еврозоната и от там на Германия.Кралят е гол - еврото също!!! Гърция ще спре плащанията по дълга, французи, германци и други кредитори ще пият една студена вода и ще отпишат някой и друг милиард.За това се бори гръцкия народ, за това са и протестите. Защо само те да го отнасят? А тези банки лихвари да излязат сухи от водата? Както виждам Еврото става заложник на Гърция, явно те много добре са си направили сметката че ако се случи нещо с тях,еврото ще пропадне омагьосан кръг! Германия налива в пробита каца!Гръцкия пенсионер ще продължи да си получава същата пенсия, социалните им придобивки няма да се променят.Проблема е сега с португалци, испанци и италианци, да не повторят същия ход, че тогава последиците може да са сериозни, а за тях вече парички няма......Гърците ще изнудват ЕС до дупка и каквото и да стане, пак ще са по добре от нас, защото не са дупедавци!!!Да разтълкуваме какво значи Европейски съюз: Първи закон за обединенията: Колкото и *** да обединиш няма да се получи нищо читаво. Втори закон за обединенията: Когато *** добие огромни размери той вече не е само твой, а общ *** и някой друг му бере грижата !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 12 години
Меркел се репчеше, че пазарите не могат да управляват политиците, но май някои не мислят така... :) На мен ми е интересно има ли сила, особено в ЕС, която може да се опъне на системата. По BBC един пич в прав текст каза, че никой не бръсне правителствата - Голдман-Сакс управлява света! Ето нещо, което бих искал да коментирате:http://***.youtube.com/watch?v=-Si3MaH78rkАко пускането на линка е против правилата и администрацията го махне, в YouTube ще излезе през търсачката - въведете "Financial Armageddon Imminent 2011""The Big Money Is A Smart Money!" :lol: Някои вече са се приготвили да пируват върху трупа на Европа, даже планират какво ще направят с пачките, които смятат да изкарат в следващите 12 месеца... Това симпатично юпи с цялата си заразяваща откровеност и лъчезарна арогантност е абсолютна емблема на разврата и моралната непригодност на една социално-икономическа система. Жалко, че пак сметката ще я плащат децата...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Pivoley
преди 12 години
Еврозоната е пред крах, а ЕЦБ се била разтревожила за инфлацията. СМЯХ :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още