IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колапс на еврозоната и глобална рецесия прогнозират икономисти

Над половината от участниците в проучване на Bloomberg сред инвеститори са на мнение, че през 2012 г. Европа ще е най-лошото място за инвестиции в света

16:28 | 29.09.11 г. 29
Автор - снимка
Създател
Колапс на еврозоната и глобална рецесия прогнозират икономисти

Криза на доверието е налице и в банковата система. Според 80% от участниците през последните 6 месеца репутацията на базираната в Париж Societe Generale SA се е влошила, като 71% смятат същото за BNP Paribas SA. През септември и двете банки обещаха да подобрят капиталовата си адекватност, след като опасенията за експозицията им към страните от периферията на еврозоната накараха щатските парични фондове да ограничат капиталовите потоци към Европа и това понижи ликвидността в сектора.

След скандала около нерегламентираната търговия в UBS AG, довела до загуби за 2,3 млрд. долара, 90% от участниците смятат, че репутацията на банката е накърнена.

Според 74% репутацията на Bank of America Corp. е пострадала, след като банката обяви рекордна тримесечна загуба от 8,8 млрд. долара. Според около половината участници репутацията на Goldman Sachs Group Inc. също се е влошила.

Отношението спрямо Barclays Plc, Deutsche Bank AG, Wells Fargo & Co., JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, Citigroup Inc. и HSBC Holdings Plc остава без промяна.

Дълговата криза повдига и въпроса дали 12-годишният валутен съюз в Европа може да запази сегашната си форма. Докато 4 от 10 участници очакват поне една страна да напусне еврозоната през следващата година, още 32% прогнозират, че това ще се случи през следващите 2 до 5 години. 51% заявяват, че в даден момент еврозоната ще колабира, въпреки че едва 8% очакват това да се случи през 2012 г.

Все пак 51% очакват еврозоната да предприеме стъпки за преминаването към обща фискална политика.

Политиците са критикувани за действията си, като през следващите 12 месеца повече от половината от участниците очакват нови социални бунтове.

Стандартната грешка на изследването на Bloomberg е +/-3,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 4
Патилан
преди 12 години
Dow Jones Industrial - 11,240 е сега! Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит!Много скоро ще е на ниво около 3000. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 1000 до края на годината? И къде ще са тогава хората от ЕС.....на улиците естествено, във всеки европейски град и държава, ще има международен хаос и хаоса ще дойде от Америка!И Русия ще започне да продава газ и петрол и суровини в Рубли ......защо ли...???Изводите си ги направете сами! Бъдете готови за най-лошото! И после следват Чиповете така наречния електронен концлагер, парите няма да ги има....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 4
Fi4eto
преди 12 години
Само за статистиката в Бг. ако се направи анкета на тема какво е Bloomberg 99.99 % ще питат за ядене ли е или за пиене е :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Кои са тези владетели на света, които обичат да са винаги в сянка?Оказва се, че това са няколко еврейски фамилии начело с огромния Ротшилдов клан, както и тези на Джей Пи Морган, на Рокфелер, Вартбург, Лазар, Куун, Голдман, Сакс, Мойзес, Леман и други по-малко известни еврейски банкери. Измамника Джордж Сорос е от "Тяхното Котило" също. Сорос е новият шеф на международната мафия, след Максуел, който пък наследи Онасис! Всички те са слуги на дявола Ротшилд! Едно семейство от 300 души, което управлява светът, но никога няма да чуете техните имена. Кредиторите на САЩ - няколко банкери - фактически са купили страната и я притежават. Англия също е на червено. Eдна групировка - съвсем различни хора - от дълго време заляга да скалъпи световен Нов ред за своите лични интереси. Това, че съществува подобно нещо като клика от финансови брокери, които контролират правителството зад сцената, е било нееднократно показвано в детайли от различни достоверни източници на информация. Послание към САЩ от братята Рокфелер. Това предизвикателство съдържа, че ''САЩ не могат да избягат след като в същност са поканени от задачата която историята им е отредила'' Това е една задача да се подпомага създаването на модела на Новия Световен Ред във всичките негови измерение духовно, икономическо политическо социално. Целта е ''Правителство над целия свят'', ето защо става ясно, че първите стъпки към световното правителство не могат да се осъществят без преди това да сме овладели 4-те фронта-икономически, военен, политически и социален''. Замисъла на Новото Световно правителство е посредством специално режисирани икономически кризи, в хода на които достъпните парични средства биват изземвани от оборота, и трябва да се предизвиква срив в паричната система на съответните държави. Най-сигурният начин да се разруши една нация, това е като се разложи нейната парична система! "Има една заблуда, че парите управляват света. Понякога не те, а волята кара земята да се върти. Кризата показа, че днес имате пари, а утре те не съществуват "!!!Ротшилд. През 1790 г. изрече думите, които остават в историята: Оставете ме да печатам и контролирам парите на някоя държава и не ме интересува кой пише законите и. В Европа е нужно тепърва да се подбужда неразбирателство между хората и народите, и най-вече расова и религиозна ненавист, за да се появят непреодолими раздори, които нито една християнска държава не ще може да превъзмогне, а и няма да може да намери поддръжка от съседните държави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Андрей Любенов
преди 12 години
Виждам, че има критика, та да попитам - какъв точно е проблемът? Става дума за проучване на Bloomberg - сигурно знаете, но в тях участват някои от най-добрите трейдъри и анализатори, ползващи платформата им. Ако за вас това са абсолютно неверни неща...ние няма какво да направимКакто знаете, пазарите са въпрос на усет - от едната страна са очакващите ръст, от другата - очакващите спад. Който усети нещата по-добре, той ще е победител.И понеже ми стана интересно - каква аудитория точно може да се привлече с анкета на Bloomberg, която за 90% от българската интернет аудитория ще е съпоставима с квантова физикаПоздрави :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
FNM
преди 12 години
Инвесторът започва на моменти да наподобява жълта медия. Жалко, че Любо Леков го допуска! Медията е с такава насоченост, че не би следвало подобни прости статии да се допускат с цел привличане на аудитория!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
tihomirn
преди 12 години
инвестор стига моля сте пускали песимистични негативни и най-важното АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ СТАТИИ в които някакви си ,някой си някоя си фирма или статистика казали еди какво си което те мислили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Абе да идва декември, 2012 и да се свършва...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още