IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската централна банка обмисля въвеждането на нестандартни парични мерки

Чрез тях Москва ще подкрепи финансовата система на страната при нови западни санкции

21:40 | 05.09.14 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Руската централна банка обмисля въвеждането на нестандартни парични мерки

Централната банка на Русия се подготвя за използването на нестандартни парични инструменти, в случай че Европейският съюз (ЕС) реши да затегне санкциите срещу страната, каза заместник-гуверньорът на банката Ксения Юдаева, цитирана от WBP Online.

Правителството и централната банка подготвят мерки, с които да бъде подкрепена финансовата система, ако САЩ и ЕС блокират достъпа до международно финансиране на някои руски банки.

„Разработили сме различни варианти, имаме няколко алтернативи на действие, тъй като ситуацията изисква да проявим творчество. Поддържаме постоянен диалог с банките в страната и разглеждаме всички варианти. Честно казано, не виждаме нужда от необезпечени заеми, но подготвяме и този инструмент“, заяви Юдаева на XII-ия Международен банков форум в Сочи.

Москва вече оказа подкрепа на засегнатите от санкциите банки, инвестирайки 214 млрд. рубли (5,8 млрд. долара) в преференциални акции на „Банк ВТБ“ и 25 млрд. рубли в Руската земеделска банка. Средствата бяха взети от Фонда за благосъстояние на нацията – един от държавните инвестиционни фондове в страната.

Представители на 28-те страни членки на ЕС обсъждат в петък дали общността да затегне икономическите санкции срещу Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

13
rate up comment 4 rate down comment 6
dakl
преди 9 години
За да си спасят господството над света са готови да извършат и най големите престъпления. В това вече едва ли някой разумен човек се съмнява!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 5
Longin
преди 9 години
до към 100 млн души !! е цената , от собствените си граждани при това - в това число неродените или унищожени потенциални гении като следващите Достоески, Толстой , Чайковски, Менделеев, Ломоносов, Курчатов, и .тн. - няма ги!!!както няма и между 6 и 10 млн селяни уморени от ГЛАД в житницата на света - Украйна 30-те години...Велико, а !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 4
SSIW
преди 9 години
Вековете експлоатация и грабеж на колонии по цялата планета, бруталната военна агресия (без прекъсване до ден днешен), която упражняват в/у всеки субект в гео-политиката, който дръзне само да обърне глава към пътя на суверенитета ... всичко това мили, как се вписва в дефиницията за цивилизованост и какви са руските достижения в тази насока, които им печелят конкуренцията със западния свят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 13 rate down comment 5
SSIW
преди 9 години
Пак ти повтарям, следите от руския принос към човешката култура и дух, тр. да ги търсиш в библиотеките, концертните зали, галериите, театрите. Аз ти говоря за вековна цивилизация, а не за отрязък от 70 години, какви комунисти, какви 5 евро? Това за измрелите от глад, какъв аргумент е? Там зад голямата вода, където построиха съвършеното човешко общество , колко милиона измряха от глад през великата депресия, а в Германия м/у двете войни? Като говориш за мерзост и погнуса, къде се дяна чувствителността ти, като става въпрос за заличаването на цели човешки раси от страна на хората, които са си присвоили правото единствени да се кичат с титлата цивилизатори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Мисълта ми е малко по-улегнала и зряла за човек на моята възраст, та от тук може да произтекат известни недоразумения, но съм ти чичо (на години) , колкото ти си ми леля ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 14
Danny666
преди 9 години
Даааа кумунистите изпълзеха. Червени чичко ДА ТИ ПИКАМ на матушката и Русията. Какво са дали бе мили ? И НАЙВАЖНО - на каква цена !!!За да пратят човек в космоса МИЛИОНИ ИЗМРЕХА ОТ ГЛАД ! *** и наглеца. Ама си личи че си от тези дето не чакаха на опашки.Освен да правят ОРЪЖИЕ за друго НИЩО не стават. Аааа забравих и да ПИЯТ могат ха ха ха......Знаеш ли най-сладкото е полъха на НАФТАЛИН от мазната ти шлифована реч. Като ТИПИЧЕН комунист гвориш ( пишеш ) сладкодумно и мило, а зад гърба ти сатрапите дето домъхнате от селата ДОВЪШВАТ трупа на поредния предател ( доктор,адвокат, учител,ПОП, офицер ).Мерзост и погнуса само това остава след прочита на словестната ти еякулация, защото както всеки червен смръдлйо приравняваш страданията на народа на тази държава с безчинствата на оправляващите я.А за банановата държва...извинения НЕМАТ БАНАНИ, имат петрол и газзззз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 4
SSIW
преди 9 години
Няма да е излишно да се отбележи, в какъв срок успяха да възстановят страната си след такъв армагедон и да изпратят първи техника и човек в космоса ... изведнъж може да се окаже, че никак не е лесно дори умозрително да се обхване всичко, което руснаците са допринесли за развитието на човешката цивилизация ... и именно защото са цивилизация и общество (създали са /били са способни да създадат нещо от общо-човешка значимост) , могат да разчитат на такъв вътрешен източник на енергия, които да ги изведе по пътя на развитието и еволюцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 4
SSIW
преди 9 години
Русия е БАНАНОВА ДЪРЖАВА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ мили.------------------------За да можеш да разбереш, колко несъстоятелна ти е тезата, има едно условие и то е : мирогледа ти да се простира малко по-далеч от нещата, които човек може да намери по рафтовете на супермаркета, т.е. всякаква блещукаща кинкалерия и субстанции, които преминават през хранопровода и правото черво на човек. За да разбереш, какво Русия е дала на човечеството, е нужно да излезеш от супермаркета и да посетиш някоя библиотека, изложбена и концертна зала, оперен, балетен или драматичен театър. Добре би било да си припомниш, че в не далечното минало, за няма и десет години тези хора успяха от пепелта на една унищожителна гражданска война и средновековната изостаналост на индустрията си, да изградят производства и технологии, които им позволиха не само да мерят сили но и да победят във ВСВ водещата към този исторически момент технологична сила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 8
Danny666
преди 9 години
Другарю по-полека. Скоро света ще е залят от ПЪРВОКЛАСНА РУСКА СТОКА ха ха ха....Ладите и Москвичите пак ще са на мода. А в Япония и Щатите ще се записват и ще чакат по 10-тина години да си ги купят ха ха хаааа..РУСКИТЕ СМАРТ ТЕЛЕФОНИ, таблети, компютри и телевизори ще смачкат фасона на запада.Чакай да видиме още какво: ...ааааа колко съм ***. Дрехи и обувки от най-шикозни Руски марки ще залеят света. Да не отварям дума за цигари и храни муаааххааааа.... ЗАБРАВИХ БЕ ВОДКАТА е сега вече ЗАПАДА се *** ха ха ха.....Русия е БАНАНОВА ДЪРЖАВА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ мили. Това е най-страшното. Другото е пропаганда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 7
Internet
преди 9 години
Безумните западни санкции доведоха до важни неща:1. В Русия се въвежда национална платежна система, национална банкова карта и национална алтернатива на SWIFT, както и изчистване на проблемните банки - чрез които Западът организираше бягство на капитали и превръщане на крадените пари по сметка в налични.Което удари непоправимо сивия и черния сектори във финансите - местата от където ЦРУ преди започваше да руши една страна преди организирането на цветна революция в нея.2. Русия въведе ембарго и за първи път създаде условия за формиране на истински национален вътрешен пазар - местните производители излизат на националния пазар и стават видими за търговци и потребители. Това не можеше да се случи при нормална мирна обстановка, поради пресата от западната конкуренция.3. Фирмите намират вече вътрешни източници на финансиране и нараства ролята на Централната банка и при нарастване на валутните суапи в юани, например във външната търговия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още