IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как санкциите ерозират руската икономика?

Санкциите са нов вид финансова война и поетапно изолират икономиката на Русия от международната сцена

08:14 | 07.05.14 г. 68
Автор - снимка
Редактор
Как санкциите ерозират руската икономика?
Последна актуализация: 06:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

45
rate up comment 15 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Пак те призовавам да отидеш в Долно Нанагорнище и да пробваш да платиш на местния магазинер с долар. То аз не знам дали и евро ще вземе... Това че долара е лесен е вярно само за тези който го печатат и се чудат де да ги набутат срещу нещо реално. Спекуланти алабала, зад чиито гръб стоят собствениците на ФЕД - частните банки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 15 rate down comment 4
SS-23
преди 10 години
Бай Иван може всичко да си прави ... САМ !! Това не му дава мира на чичо ти Сам, че бай Иван дефакто не е зависим от него ... а как би му се искало бай Иван да взема от него поне семената за посев, че после Монсанто да претендира, че посева бил негов ...Та те такава е работата с бай ти Ива и чичо ти Сам ! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 4 rate down comment 12
nikolait
преди 10 години
колко ограничено мислене! Моята баба, лека и пръст, така казваше 91-92 година - сега всичко е лесно, има машини, семена, торове и препарати. Всичко е лесно. Бай Иван скоро ще му се скапе сеялката, семената ще се разпаднат, ще счупи доилния апарат на кравите...........балирката ще се износи, комбайната ще се скапе и тн....въобще БАЙ ИВАН да си купи кон и волове, плуг, мотика и вила, да си прави семена и най-важно да прави деца - щото иначе земята ще стои незасята, оборите празни, а избата с одеколон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 16 rate down comment 4
SS-23
преди 10 години
Еврото вече го изтласква - навсякъде вече може да платиш с евро.Пак повтарям и потретвам - "стойността" и "ценноста" е само в главата !*** нагледен пример: идва клиент и иска да ми плати в долари. Аз му казвам, че НЕ приемам долари , а само евро или лев! Къде му е "ценното" на долара за мен, при положение, че АЗ не го ща ? А ако "аз" станат "всички" ?!? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 8 rate down comment 14
MZ/X
преди 10 години
В това е проблема приятелю! Неолибералният монетарен модел на "живот на кредит" и произтичащото от това безкрайно печатане на пари, без нищо зад, наложен от масоните от ФЕД е просто една финансова пирамида! ----------------------------------------------------------------------------------------------------Свободен си да си мислиш като искаш, но в момента е факт, че единствено доларът е валутата с която ако отидеш и в най-затънтеното село на света ще ти я приемат! Няма по конвертируемо платежно средство от долара и съотвентно зад него има най-голямо доверие. Всички останали валути са само частично конертутуеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 12 rate down comment 8
SS-23
преди 10 години
Тръгнали да плашат бай Иван със "санкции"! Па бОли го к$ра "бай Иван": нивата му е засята, отстрани по лехите има овощни дървета, в двора един огромен геран с бистра и студена вода, в обора - пълно с животни, избата - с винце и водка ... дреме му на грездея на "бай Иван", че чичо Сам нямало да купува от студената вода ... е па ше има повече за него ... нива огромна, геран дълбок, а по оградите се вардят от зли кучета! Е па нека опита да влезе чичо Сам, да му нападне герана! Стиска ли му !?! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 4 rate down comment 2
data
преди 10 години
http://***.segabg.com/article.php?id=697584 Андрей Райчев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 15 rate down comment 15
data
преди 10 години
Русия, и по-точно Владимир Путин, прави изключително погрешното в моите и вярно в неговите очи съждение, че Русия има сили за региона. Няма сили за региона. Изреждам следните фактори 141 млн. души, от които само 110 млн. души са руснаци . Те са по-малко от Бангладеш, а през 2050 г. ще бъдат по-малко и от Йемен. Между Урал и Тихия океан живеят 27 млн. души, колкото в Румъния. Науката в страната е деградирала напълно. Евреите са в Америка, а всичко що мисли, е в Манчестър. Последните им Нобелови лауреати - Гейм и Новоселов (взеха приза за физика през 2010 г. ) работят в Манчестърския университет. За да си лидер в региона, трябва да имаш съвсем други неща, а не нефт и газ. Преценката е, че задачата е погрешна. Те трябва да мислят за интеграция в Европа и противопоставяне на САЩ и Китай, което е голямата опасност за страната, вместо да отива да се прегръща с Китай, защото в момента му трябва тази "жълта прегръдка". Всичко това ще има последици, защото, за да спечели 80% рейтинг, защото и за цар да кандидатства ще го изберат, той, за да удовлетвори духовната потребност на руската нация и да вземе една поляна, жертва 20-годишен труд на сближаване с Европа. 1000 пъти по-лесно за Русия щеше да бъде да си вземе същия Крим, а и Донецк, ако просто изчака загниването там. Тогава Европа щеше да ходи да го моли да ги взима. И това се вижда от всеки политик. С вземането на Крим Владимир Путин искаше да направи вътрешнополитическа акция на интегритет: "Ние сме велика сила!", и го направи. Достави оргазъм на нацията си за 20 дена и това има цена - Русия не е в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 15 rate down comment 5
SS-23
преди 10 години
Не мисля, че доларът ще властва вечно. Еврото също има шанс да стане световна валута, но е важно всички да го приемат за да стане това.В момента долърът е златото на средновековието. Всички го приемат за плащане без никакви условия! Дори и най-големите врагове, на САЩ, като Иран, Куба, Венецуела и т.н приемат и плащат с долари.===========В това е проблема приятелю! Неолибералният монетарен модел на "живот на кредит" и произтичащото от това безкрайно печатане на пари, без нищо зад, наложен от масоните от ФЕД е просто една финансова пирамида! както всяка такава пирамида- тя трябва да се разширява за да не рухне .... а тя вече се е напукала с големи вертикални пукнатини. Масонската държава затова напира да разбие Украйна и Еврейския съюз, за да ... спаси себе си, прехвръляйки тежестта на дълговото бреме върху тях, и в същото време - разширявайки основата на напуканата пирамида! В това е цялата борба ! видно е с просто око, че "зеленото" губи позиции и това не дава сън на масоните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 11 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
тук за еврото съвсем си се объркал баце(даце и дедо ти Сорос го каза), с тея дългове не знам то само по себе си как ще оцелее, но айде сега вече да не се отнасям съвсем. Но за мен и за останалите хорица и държавици златото остава като платежно средство, както преди 10 000г. така и поне след още 200 също ще продължава да е платежно средство, то няма заместител все още ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още