IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Украйна търпи големи загуби заради забавените доставки на оръжия от Запада

Русия печели позиции в някои части на Източна Украйна, включително около Покровск

11:36 | 16.09.24 г. 26

Украинските войски страдат от сериозни загуби поради твърде бавното пристигане на западни оръжия, за да се оборудват въоръжените ни сили както трябва. Това заяви президентът Володимир Зеленски в интервю пред CNBC.

Русия печели позиции в някои части на Източна Украйна, включително около Покровск. Превземането на транспортния възел може да даде възможност на Москва да открие нови линии за нападение. Зеленски посочи, че ситуацията в източната част на страната е "много тежка“, като добави, че половината от украинските бригади там не са оборудвани. Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан заяви в събота, че Вашингтон работи по "значителна" нова помощ за Украйна.

Зеленски трябва да се срещне с президента на САЩ Джо Байдън този месец и ще му представи план за прекратяване на войната. Основните елементи са сигурността и дипломатическата подкрепа, както и военна и икономическа помощ, отбеляза украинският лидер. Единственото нещо, от което се страхува руският президент Владимир Путин, е реакцията на неговия народ, ако цената на войната го накара да страда, каза още Зеленски.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 16.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

5
rate up comment 14 rate down comment 7
sssaaa
преди 12 часа
До: Алехандро, ***, нещо изнервен изглеждаш в началото на седмицата. Раздели малко границите и си повтаряй - Рисия няма танкове, няма самолети, няма кораби, няма ракети, няма военен състав вече, нямат пари, Путин е в бункера, а Зеле обикаля Демократичния Свят. Покровск няма да падне като Бахмут и Мариупол и Токмак.Ако падне, ще си го върнете за 7 дни.Загубите са в съотношение 1 към 10 и скоро Руснаците ще са с отрицателна армия. Като усетиш, че пак събираш границите си го прочети пак това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 18
Алехандро
преди 13 часа
До: 0pk....беазанологавата ростролмажоретка, не ти чета скудоумията, просто те подсещам колко си ***, ама ти си го знаеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 19
Алехандро
преди 13 часа
нацистка русия, тече обичайното разследване... Да не говорим какво става в Курск, там украинците дори напредват, пред обкръжение е най-важната руска гропировка! Вчера, цяла триетажна бетонна казарма с диваците в нея, вчера бе зрелищно вдигната във воздуха, както във воздуха са вдигнати и тъ.ценните и редки танкове Т90-М, производство 2024, рашистите изпратили 3, и трите отидоха към космоса. Три танка изпратили от новите за "контранаступлението"!?! Хахахахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 19
Алехандро
преди 13 часа
Около Покровск всичко е удавено в кръв, живите рашисти нападат като вървят по останки на мъртвите, доскоро техни другари, психическото състояние е на разпад, масови бунтове, разстреляни командири, липса на хора - в безумни щурмове са изпратени дори тъй ценните оператори на БПЛА, които въпреки недоволството си, въпреки опити за свързане с началството в Москва са изпранети като мЯсо, и са се превърнали в такова, но преди това са изпратили сигнали до свои колеги и близки, и случаят избухна в...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 7
0pk
преди 14 часа
Украинските войски страдат от сериозни загуби поради нежеланието на личния състав да се бие за зеления нркоман, който не се страхува даже от реакцията на неговия народ, ако цената на войната го накара да страда. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още