IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възможно е САЩ и Великобритания да премахнат ограниченията за далекобойни ракети за Украйна

Киър Стармър пристигна в САЩ вчера за разговори с американския президент Джо Байдън

11:20 | 13.09.24 г. 8

Британският премиер Киър Стармър пристигна в САЩ вчера за разговори с американския президент Джо Байдън относно разрешаването на конфликтите в Украйна и Ивицата Газа.

Според запознати правителствата на САЩ и Обединеното кралство ще обсъдят възможността Украйна да разполага с британски крилати ракети, които да нанасят удари на далечни разстояния на руска територия.

Въпросът е част от разговорите, които се проведоха през последните няколко дни, когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе разговори в Лондон и Киев. Тази седмица САЩ и Обединеното кралство дадоха знак, че са отворени за искане от страна на Украйна за засилване на способността ѝ да извършва дълбоки удари в Русия, а президентът Джо Байдън се очаква да обсъди тази възможност при посещението на министър-председателя Киър Стармър в Белия дом днес.

САЩ, които са наложили ограничения върху хардуера си, използван за удари в Русия, понастоящем не разрешават използването на навигационните си данни. В четвъртък руският президент Владимир Путин предупреди, че украинската армия ще се нуждае от помощ при програмирането на мисиите от специалисти на НАТО, за да нанася удари на далечни разстояния.

Това би означавало, че „страните от НАТО - Съединените щати и европейските държави - са във война с Русия“, заяви Путин в Санкт Петербург. Тъй като „самата същност на конфликта“ се променя, Русия ще „вземе съответните решения“ въз основа на новите заплахи, подчерта той.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 13.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
industrialoliy
преди 16 минути
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://do.my/texx
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 25 минути
До: sssaaa колко вероятно в проценти ? :D:D и да повторя колегата под мен... толкова години не разбра ли, че целуваш краката на един кееенефф в който хората не стават за нищо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 44 минути
Даже злите езици говорят че такова разрешение вече е дадено.... кефи как свариха некадърните нехора от мордор! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
рускиблата
преди 55 минути
До: wart.... Запоследните три годин,за предните не говорим, не вдяна ли че руската федерация, е един голям клозет, една пьотомковщина?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
sssaaa
преди 1 час
Случи ли се това е много вероятно Русия да започне да използва тактическо ядрено оръжие. Просто конфликта ескалира и оръжията ще бъдат все по-мощни. Ясно е че Запада иска да изтощи Русия и успява, а стигне ли се до тактически ядрено удари, тогава Запада ще се откаже от допълнително задълбочаване на конфликта и много бързо ще се намери формула за мир, разбира се при условията на Русия.Така целите и на двете страни ще са изпълнени - запада иска отслабена Русия, а те искат граничните области на Укр
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
wart
преди 1 час
Войната вече е в 3-та година и е пренесена на територията на Русия. И това ще одобрят-- следят реакцията на Русия много добре анализират всяка стъпка и следят как ще реагират Руснаците след което минават на следващата фаза. След тези ракети ще предоставят и Атомните бомби като ще кажат ,че тези бомби са Украински и нямат нищо общо с тях . Как се стигна до това положение - Путин никога и никак не показа достатъчна твърдост и да подчертае Червените линии които са тях са границата на
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
рускиблата
преди 1 час
Ще има - у ля ля!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още