IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилният политически сигнал към Москва

Руското ръководство се надява, че Западът бавно се уморява от Украйна, но кадрите на Зеленски във Вашингтон показват точно обратното

10:51 | 22.12.22 г. 33
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Без подкрепата на Съединените щати Украйна нямаше да може да устои на руската атака. Със сигурност нямаше да успее да освободи голяма част от териториите, първоначално окупирани от Русия, без американските оръжейни доставки.

Приносът на европейските членове на НАТО за отбраната на Украйна е значителен, но решаващият фактор за факта, че бойната смелост и креативността на украинците доведоха и до успехи срещу агресора, беше помощта от САЩ. Това е вярно не само в материален, но и в политически смисъл. Ако Вашингтон не беше поел инициативата, доставките на оръжие от Европа вероятно щяха да бъдат по-малки. Това важи с особена сила за Германия, която трябваше да бъде принудена да достави не само каски и линейки, пише в свой коментар за Frankfurter Allgemeine Zeitung политическият редактор на медията Райнхард Фезер. 

Байдън е правилният човек на правилното място

Въпреки че някои от изявите на американския президент Джо Байдън може да демонстрират напредналата му възраст, а някои от изявленията му да не са добре обмислени, той доказа, че е правилният човек на правилното място пред бруталното предизвикателство към демократичния свят от страна на режима в Москва. Ето защо е логично първото пътуване на украинския президент в чужбина след началото на мащабната руска агресивна война да бъде именно във Вашингтон.

Фактът, че пътуването на Володимир Зеленски до Америка беше оценено негативно в Кремъл още преди украинският президент да пристигне там, показва, че то изпраща правилния политически сигнал към Москва. Руското ръководство се надява, че Западът бавно се уморява от Украйна. Кадрите на Зеленски във Вашингтон и обещанието на Америка да достави системи Patriot показват обратното. В същото време те са успокоение за страните от Източна и Централна Европа, които се чувстват застрашени от Русия. И трябва да бъдат стимул за Берлин да помогне още повече на Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 22.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Външни коментари виж още

Коментари

13
rate up comment 4 rate down comment 4
khao
преди 1 година
До: Tikva007 няма даържава създадна в този период и на коята да се знае точната дата на създаването и... така и с нашата! Пак да повторя, комунистите са решили че е тогава, има източници които подсказват за съществуването и от по рано... та по скоро може да се приеме че е създадена по някое време преди 681. Именник на българските ханове не започва от Аспарух, има цели 5ма преди него!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 4
zelka007
преди 1 година
До: Tikva007... Мъдро , не бях забелязал , че УСА-то организират нещата в ЕС-ъто ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 8
khao
преди 1 година
До: Tikva007 знам и друг път си демонстрирал пропуски в знанията ти по история! :):) а можеш ли да дадеш някакъв легитимен източник, а не wikipedia? :):) Примерно в кой исторически извор се споменава че сме създадени тогава? .... "генийй" информиращ се от първокласни източници като теб трябва да знае! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 7
Tikva007
преди 1 година
До: khao: *През 681 година е основана Първата българска държава, която достига разцвета в развитието си в началото на X век и оказва голямо влияние на източноевропейските народи чрез книжовните си школи и литературата. Тя просъществува до 1018 г., когато попада под византийска власт.* Източник: *https://bg.m.wikipedia.org/wiki/България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 9
khao
преди 1 година
До: Tikva007 "Нашата е създадена през 681 г." ... и това не е верно, нито пък официалната наука споделя твоето виждане! Решиха че е тогава зада може твоите приятели комунистите да направят този грандиозен празник 1300 г. България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 5
Tikva007
преди 1 година
До: zelka007: Защото кандидатите за ЕС и НАТО се посочват от САЩ. И това ли не знаеш, като баш-европеецът тук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 13
khao
преди 1 година
До: 0pk няма да те образовам безплатно, при положение че ти се е полагало такова от Държавата и не си се възползвал!.. чети история, глууупак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 6
Tikva007
преди 1 година
До: khao: Украйна официално е независима държава от 24.08.1991 г. Нашата е създадена през 681 г., според официално приетите от държавата и официалната наука исторически факти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 11
zelka007
преди 1 година
До: 0pk ... я разкажи за Сибир кога е бил рассийски , щото в Китай не смята , че "41-на годишните гранични преговори" са завършили ... :))) ... Там ще има ресто и възстановяване на историческата несправедливост ... А блатните opkи ква държава са бре , крадци на перални и съдомиялни ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 8
zelka007
преди 1 година
До: Tikva007... Е нъл беше европеейц бре ?! Що украинците са кандидат за ЕС , а не са кандидат за 51 хамерикански щат или втори федерален окръг например ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още