IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните пазари реагират предпазливо на новините от Близкия изток*

Израел взе контрола над град Рафах

11:04 | 07.05.24 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на петрола започва сесията с минимални изменения на фона на водените мирни преговори между "Хамас" и Израел в Египет. Засега разговорите не постигат резултат - "Хамас" съобщи, че е приела условията за прекратяване на огъня, но израелските военни отново обстрелват Ивицата Газа. Междувременно се появи информация, че Израел е поел контрола върху Рафах. Градът се намира в близост до границата с Египет и през нощта беше обстрелван.

Малко след това и израелски танкове навлязоха в Рафах, предава Ройтерс.

Търговията с двата водещи сорта на световните петролни пазари започна с леки повишения, като влияние оказаха и прогнозите за спад на търговските резерви от петрол в САЩ. По-късно обаче тенденцията се обърна. Ръстовете са ограничени и от силния долар.

Така американският лек суров петрол (WTI) се търгува за 78,44 долара за барел, което е спад от 0,05%. Европейският сорт Брент достига цена от 83,31 долара за барел, или понижение от 0,02%.

Седмицата започна на зелена територия, след като миналата пазарите затвориха с понижения за първи път от три месеца насам. Търговците обаче обърнаха внимание на слабия ръст на трудовия пазар в САЩ, който отново върна надеждите, че Федералният резерв ще намали лихвите през тази година.

* Информацията е актуална към 10:50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 07.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 15
zelka007
преди 2 месеца
интересно ... финансовият свят одобрява израелската инициатива , за тотално изчегъртване на "хамас" ... май и палестинците са съгласни ... :))) ... мдааа , само форумните копейкопоклонници са готови да се кланят на терористите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още