IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вучич: Руските служби ме спасяват от държавен преврат, никой не може да ме спре

Появи се информация, че в страната се готвят масови протести и опит за държавен преврат

10:03 | 10.08.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg
Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg

„От руските специални служби получихме предупреждение, че в Сърбия се подготвят безредици и опит за държавен преврат“. Това заяви в петък вечер сръбският президент Александър Вучич, предаде БГНЕС от Белград.

"Днес получихме официални сведения от Руската федерация, които пристигнаха чрез официални канали. Да, вярно е. Получихме тези данни. С тях се занимава контраразузнаването (БИА). Хората в правителството и на всички останали места изпълняват своите задължения", каза още държавният глава и призова "гражданите да запазят спокойствие".

"Онези, които сънуват разни неща, няма да успеят, защото Сърбия неуморно върви напред...Никой не може да спре Сърбия. Няма да я спрат и никой никога няма да може да я спре. Това е моето послание до всички. Хората не трябва да се безпокоят. Утре спокойно може да гледат у дома мача на нашите баскетболисти на Олимпиадата", заяви Александър Вучич.

Днес, на 10 август, в много сръбски медии беше разпространена новината, че "властите в Белград са били информирани от спецслужбите на Руската федерация, че в страната се готвят масови протести, опит за държавен преврат и ликвидирането на Вучич и други висши държавни служители". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 10.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Tikva007
преди 20 минути
*От руските специални служби получихме предупреждение, че в Сърбия се подготвят безредици и опит за държавен преврат* - Да беше споменал Вучич и от кого се подготвят. Или е излишно - всеки знае кой от години се занимава с такива мероприятия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още