IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Владимир Путин: Съществуването на руския народ е под заплаха при разпад на Русия

Западът има за цел да ликвидира Руската федерация, смята руският президент

13:18 | 26.02.23 г. 15
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

При разпад на Руската федерация съществуването на много народи в нея, включително и руската нация, смята президентът на страната Владимир Путин. В интервю за "Россия - 1" той предупреди, че при разпад на страната ще има "московци", "уралци" и т.н. народи, пише ТАСС.

В Русия наративът е, че Западът желае унищожението на Русия, затова и Москва нападна Украйна - в опит да се защити от западните атаки. Според Путин тези планове са "написани на хартия", но досега Москва не е искала да говори за това, за да запази партньорството си със Запада.

Западът може да приеме Русия в "семейството на цивилизованите народи" само на части, смята още руският президент.

Владимир Путин коментира още в интервюто си, че светът трябва да бъде променен и новият ред да не бъде изграден в интерес на една държава, визирайки САЩ. Той е категоричен, че Москва се бори за "многополюсен свят, за уважение към всеки и спазване на интересите на всеки".

Руският държавен глава смята, че доставяйки оръжие за Украйна, НАТО става "съучастник" на Киев и страна в конфликта, защото украинците не плащат за доставките на оръжието.

"Те доставят на Украйна оръжия за десетки милиарди долари. И това е участие в известен смисъл. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това", обясни Путин.

Руската федерация трябва да вземе предвид ядрения арсенал на всички членове на НАТО, не само на САЩ, тъй като Алиансът опитва стратегическото поражение на страната, каза руският президент. Това означава, че Москва ще се съобрази с арсенала на Франция и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 26.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

4
rate up comment 27 rate down comment 7
baybay11
преди 1 година
Досега не съм видяла репортаж и не съм чула за нито един руССки гражданин в руССия. който да е протестирал срещу обявяването на България като неприятелска за руССия държава. Тогава защо аз и семейството ми да сме длъжни да приемаме всеки руССки гражданин в България за приятел и за добронамерен към българите и България... Каквото повикало такова се обадило- българска поговорка. РуСС наците нямат място в България- да си стоят в руССия или да ходят в други държави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 30 rate down comment 4
xapoznai
преди 1 година
Щом започна да се говори за разпад и заличаване, значи се подготвя населението да преглътне нови по-големи и по-горчиви хапове... Световен заговор срещу Русия и друга пропаганда тепърва ще набира сила за да стане войната екзистенциална в мозъците на руснаците и да преглътнат новите репресии и обедняване...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 36 rate down comment 8
baybay11
преди 1 година
И още нещо- България Е Запада, НАТО и ЕС- щом руССия първа ни обяви за вражеска държава и за свой враг, като преди това ни спря доставката на руССки газ, колко ли трябва да е лишен от разум един българин, за да приема който и да е било руССнак за приятел и за човек, който не мисли злото на България и на българите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 8
baybay11
преди 1 година
''...Западът може да приеме Русия в "семейството на цивилизованите народи" ...'' ЗАБРАВЕТЕ- никой на Запад не иска бесни кучета, които при най- малкото нещо ще му спретнат една военна агресия или ще станат изменници на държавите, чиито гражданство са приели, след разпада на кооочината ви, генерираща само войни и смърт. В България вече има отлив от положителни настройки към ВСЕКИ руССнак. Няма как да воювате с ''ЗАПАДА И ЕС, И НАТО'', а да искате ние да ви приемаме с цветя, рози и шампанско...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още