IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо цените на електроенергията дстигат исторически високи нива?

Тенденцията за повишение ще се запази поне до следващата година, твърди Николай Кискинов

22:21 | 11.08.21 г. 33
Защо цените на електроенергията дстигат исторически високи нива?

Цените на електроенергията в региона се движат на исторически високи нива и не виждаме причина за тяхното понижение. Имаме и прекомерно изкривяване на пазара заради цените на природния газ, както и заради цените на суровините. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria адвокат Николай Кискинов, управляващ партньор във "Владимиров Кискинов". 

"В момента е по-ренатабилно да действаш като въглищна централа, отколкото като газова централа", каза гостът.
Според него идва краят на ерата на евтината енергия и тя вероятно ще става по-скъпа, по-чиста и по-търсена. „Вероятно ще видим цени подобни на на 2019 г.", добави Кискинов.

Потребителите в България трябва да свикнат, че пазарите на страната са по-свързани и това ще оказва влияние върху цените, а тенденцията за повишение ще се запази поне до следващата година.

Повече за цените на енергията, тока и въглеродните емисии може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

24
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
хахахаха, лъжеш като комунист... точно за физиката се изложи и показа че си завършил ВУЗ-а с втръзки.... ти, малоууумника вадеше радиация с дестилация ... хахахахаха, функционално тъъпо парчЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 3 rate down comment 2
Valentin13
преди 2 години
споменах го вчера в друг пост, но ще го повторя - това, което се случва на Запад е пряк резултат от Съветската подривна дейност през Студената война. те умишлено разложиха интелигенцията на запада и разпада е налице.сега нека някой ми каже - Кой спечели Студената война!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 1
Valentin13
преди 2 години
съгласен съм с тебе, но трябва да се отбележи, че моралния упадък води и до интелектуален такъв. в днешно време виждаме как огромно множество политици и "учени" навиват идеята за така наречено глобално затопляне и облъчват света с истерията си. днес четох, че имаме най-горещото лято от 800 000 години насам! умопомрачителни идеи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 2 години
Искаш и за история ли да подискутираме? Пак помисли, преди да се онождаш, оти преди време пак така се изфляка и за физиката, та ти се смя даже твоят мозъчен близнак Стоенча :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 0 rate down comment 8
khao
преди 2 години
Класика... пенсиониран военен и издънка на военнен коняр си говорят говорят за пеерасия и сърцето им трепне за тошовоте време ... когато са щипали младежи в казармата! Мазен, историята като предмет не е от силните ти страна :):) Нема едно верно нещо дето си написал .... пеерасията била катурнала римскаката империя... хахахаха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 2 години
А че перасите в по-голямата си част са с леви убеждения, не е тайна. Това са нежни, мечтателни особи, склонни към утопии и левичарство. Всъщност, истинският комунизъм няма нищо общо със сталинската желязна ръка и военната командна икономика, където за две петилетки се електрифицират огромни територии, живели до тогава почти във феодализъм. Това касае дори нашата родина. Истинските европейски комунисти ненавиждаха съветския военен комунизъм заради дисциплината и якото бачкане, но най-вече - държането на перасите под масата. Сега удари техният час и гледай какво става. Но разбира се, пак Путин ще им е с рал в гащите, когато се усмърди всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 2 години
Европа и САЩ са вече критично и необратимо облазени от перасите и бъдещето им е ясно, защото явлението е добре познато и не е прецедент. В историята изобилства от примери, когато силно развити за времето си общества са допускали *** дерастията да стане социална, политическа и икономическа норма и това ги е убило. Содом и Гомор са били най-богатите градове. Унищожени от перасите. Гърция - ширеща се *** дерастия и залез на утикална цивилизация. Рим - когато богатството му става колосално, идва развратът и *** дерастията. Следва разпад. Византия - апогей, богатство и неизбежната *** дерастия. Следва разпад. Моралният азврат следва навсякъде материалния. Изгрев на империи, апогей и пераси, залез и разпад - това се вижда навсякъде в историята. И навсякъде перасите предават наследството на варвари. Латиноварвари и БиЕлЕс-и налазват процъфтяваща и изпедерастяваща Америка, а европейските пераси си вкарват сами кафяви майстори на прогреса. Моето (и не само) виждане е, че перасите в САЩ и ЕС вече дояждат и довършват наследственото благополучие от здравия консервативен капитализъм от втората половина на 20-ти век и скоро ше ядат и ше се греят на новонапечатаните си хартии, докато дойдат варнарите да подкарат нещо ново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 2
Valentin13
преди 2 години
Има един много интересен материал "За произхода на семейството, частната собственост и държавата", Енгелс, някъде около 1848 е писан и става модел за написване на Манифеста на Комунистическия Интернационал. Държал съм изпит по него, още го помня. Накратко, след анализ Енгелс казва, че идването на комунизма ще бъде отбелязано с изчезването на семейството, частната собсвеност и държавата.Какво е сега - Семейството - освен прословутите г.е.й. бракове има около 75 % разводи в най-развитите западни държави, силен спад на раждаемостта - ето го изчезването на семейството.Частната собственост - на село собствениците не си ползват имота , а са го дали на арендатори, които са субсидирани да правят бизнеса си. В града заводите са на акционери и по борсите, днес един събственик, утре друг. На борсите преобладава виртуалната собственост, многобройните подкрепи от централни банки прави хората зависими от тях, а не от собствеността си и труда си. Т.е. частната собственост запада. Големите корпорации нямат този смисъл на частни предприятия.Държавата - Европейския съюз ограничава всякаква форма на уникална държавност. Освен, че няма истинска армия, то и съдебната власт е подчинена на Брюксел. В резултат хората не приемат сериозно властта в държавата си и последните избори са резултат от това. Това е отмирането на държавата, пророкувано от Енгелс.Така, че Европейския съюз върви към светло комунистическо бъдеще, както е описана от Енгелс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 2 години
Цялата кремълска шайка настръхна. Лъсна истината за путиновата команда - крaдци, мapoдери и понякога yбийци. Нададоха неистов вой до небесата, за да спасяват газпрома. Сорри друзя, играта свърши. Миналата година рашата е с 500 000 человека назад, тази вероятно със 750 000. Фактическите му загуби са около милион, но част от тях се покриват от азиатските мигранти. Виждайки катастрофата гнoмът се опитва да демонстрира победи навън. Байдън е решил да му пусне поточето, макар че не се знае сенатът и конгреса какво ще кажат? На него му трябва русия, за да я използва евентуално срещу Китай, така както Рузвелт употреби СССР срещу Хитлер. Беше казал, ние ще помагаме на по-слабия да победи, а след това лесно ще се справим с него. И все пак трябва да ви припомня, че големите руски енергийни проекти са големи руски празни приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 5
vzhekoff
преди 2 години
Срещат се двама ев.реи. Единият вика - чу ли, че стуенчо ПръдлеФ бил *** ? - Какво - взема пари на заем и не ги връща ли ? - И това също, ама също тъй и в добрия смисъл на думата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още