IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Защо германиците са толкова дисциплинирани?

Причините за по-малкия брой на заболелите в Германия са по-масовото тестване и доброто състояние на здравния сектор, твърди политолог

22:36 | 14.04.20 г. 14
Защо германиците са толкова дисциплинирани?

Германците имат високото доверие в институциите и затова са склонни да следват предписанията им. Това каза политологът Луиза Славкова от Фондация Софийска платформа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

“Мерките в Германия не се различават толкова много от мерките в България. Дори не са толкова строги, колкото тук.  Носенето на маски не е задължително, говори се за евентуално въвеждане на носенето им в част от регионите по време на пазаруване”, обясни тя.

Според Славкова причините за по-малкия брой на заболелите в Германия са по-масовото тестване и доброто състояние на здравния сектор. 

“Като се погледне средната възраст на заболелите, се вижда, че в Германия тя  е сравнително ниска, т.е. възрастните са пропорционално по-малко, отколкото на други места”, каза още политологът.  

Тя сподели, че още преди въвеждането на извънредните мерки в Германия нейни колеги са започнали да работят от вкъщи, а семействата с деца са минали на половин работен ден, подпомогнати от държавата.  

Повече вижте във видеото, а целия разговор може да проседите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 4
фиг.1
преди 4 години
Де и ние да бяхме толкова зомбирани, че да станем икономически и политически лидер на Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
andy
преди 4 години
Чак пък по-дисциплинирани... по-зомбирани може би...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
cyclop
преди 4 години
Данни от днес:Italyзаразени 162,488починали 21,067тествани 1,073,689Germany заразени 132,210починали3,495тествани 1,317,887Не е в тестването работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още