IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще попречи ли рецесията на преизбирането на Тръмп?

Американският избирател е доста объркан заради загубата на идентичност в и в Републиканската, и в Демократическата партия, коментира политологът Невена Мандажиева

10:15 | 15.08.19 г. 15
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Към момента няма сериозни пречки за преизбирането на американския президент Доналд Тръмп през 2020 г. Въпросът е обаче какво ще се случи дотогава, защото има известни намеци за рецесия, а тя може да попречи на втория мандат на настоящия държавен глава. Това каза Невена Мандажиева, политолог, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

Американският избирател е доста объркан заради загубата на идентичност в и в Републиканската, и в Демократическата партия, коментира още Мандажиева.

„Републиканска партия, която беше поддръжник на свободната търговия, сега на практика води силно протекционистична политика“, посочи тя.

Според политолога отчетливото ляво крило на демократите и евентуалното изпълнение на неговите искания поставят под съмнение капитализма.

„Важно е да се наблюдават и кандидати, които не са системни, не са част от политическа партия“, смята тя.

Силната американска икономика безспорно е коз в ръцете на Тръмп, но дебатът за ценностите няма как да бъде заобиколен в предизборната кампания, коментира още Мандажиева. Според нея е възможно Тръмп да смекчи тона си, ако спечели втори мандат.

„Тръмп е доста категоричен. Той вижда политиката като бизнес и това е неговият начин – да налага условия и да процедира със сила, ако те не се случат“, посочи още експертът.

Още от разговора вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 14 rate down comment 11
lyusien
преди 4 години
Дори и без рецесия Тръмп няма да бъде преизбран Не може да се управлява тази велика страна като корпорация или телевизионно шоу където основната фраза е "Уволнен си " Не може да обвиняваш всички за лошите неща а ти да не поемаш никаква отговорност за това а само да си приписваш активите Не може да нарушаваш основни правила като свободна икономика конкуренция и емиграцията и да бъдеш преизбран Поне така мисля Но светът е много променен и всичкоможе да се случи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 4 години
Хихи... Знаех, че ше се познаеш в споменатата популация и ше реагираш. Даже почти знаех какво ше издрищиш. Само за децата ми в Щатите нещо си пропуснал, ама имаш право на втори опит... Сега: ... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 15
khao
преди 4 години
оффф, пак ли те пуснаха от лудницата и почна да досаждаш с малоуумните ти умозаключения дето ги има само в твоята дементирала тиква...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 12
Mavi Goz
преди 4 години
"... отчетливото ляво крило на демократите и евентуалното изпълнение на неговите искания поставят под съмнение капитализма."Ми най-после некой уж умен да го каже, щот на мене никой не ми верва... :lol: Това е в момента реалната алтернатива на Тръмп в САЩ, а в ЕС тази алтернатива управлява даже без алтернатива вече 20 години! И има повсеместна, възторжена подкрепа от популацията, която с погнуса нарича радетелите на консервативния капитализъм и традиционната християндемокрация "популисти"... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
khao
преди 4 години
само най некадърните президенти не биват избирани втори път... такава им е системата.. уви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още