IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единственият механизъм спрямо Северна Корея е в ръцете на Китай

Ако бъде прерязана икономическата артерия между Пекин и Пхенян, това ще доведе до допълнително задълбочаване икономическо състояние на Северна Корея

21:47 | 29.08.17 г. 14
Единственият механизъм спрямо Северна Корея е в ръцете на Китай

Единственият механизъм, който може да бъде приложен спрямо Северна Корея е в ръцете на Китай. Това коментира политологът Мартин Табаков в ефира на "В развитие" по Bloomberg Tv Bulgaria. 

От друга страна, САЩ, Южна Корея и Япония не могат да се ангажират и нямат преките механизми, с които разполага Япония. "Ако бъде прерязана икономическата артерия между Пекин и Пхенян, това ще доведе до допълнително задълбочаване на недотам доброто икономическо състояние на Северна Корея", отбеляза той.

"За да се върне Северна Корея към нормалното, трябва да видим по-активна и по-еднозначна позиция не само на Китай, но и също така и на Русия", допълни още политологът.

Табаков коментира още процесите в Ислямска държава. "Наблюдаваме известна динамика в блоковото противопоставяне между сунитска Саудитска арабия и Шиитски Иран, коментира той. ""Забелязва се препозициониране на класическото блоково пространство между Саудитска арабия и Иран, в което държави като Катар и Република Турция добиват известни нюанси", коментира още Табаков. 

Целия разгвор вижте във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 14
khao
преди 6 години
даже по лесно ще е от Ирак, не ги праскат щото се съобразяват с Китай ... а преди 15-20 години даже щеше да е още по лесно да ги изпляскат :):)кви щети ще поемат съюзниците им ? нали ако стане война 90% от армията на северна корея ще дезертира на момента.... Либия незнам що е слагаш в роя ред, но всички дето си ги изброил. точна така резко в един момент бяха ошамарени, въпреки че и тогава имаше *** които говореха за милионата иракска армия и тнт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 3
ДХДО
преди 6 години
"именно, за това просто трябва да ги изпраскат без да питат... "Ако можеха да ги "изпраскат" , без да понесат неприемливи щети (по свои съюзници или собствен контингент ), отдавна да са го направили, справка : Ирак на няколко пъти, Югославия, Либия и ред пример по-назд в историята.Та така е в живота, ако можеш да праснеш някого - праскаш го, ако не можеш, дигаш пушилка по вестниците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 13
khao
преди 6 години
именно, за това просто трябва да ги изпраскат без да питат Китай :):) ... колкото повече се бавят, толкова повече Китай ще става по трудно преодолима пречка ! ... с тези ракети Япония и Ю.Корея вече имат casus belli !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още