IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото потъна под 1 300 долара

В краткосрочен план желанието за разпродажби ще преобладава, посочиха експерти

18:28 | 11.10.13 г. 12
Цената на златото потъна под 1 300 долара

Фючърсите върху златото поевтиняха под границата от 1 300 за тройунция в петъчната търговия, тъй като евентуалният пробив в безизходицата във Вашингтон продължи да тежи върху активите, разглеждани като сигурни убежища.

Златото с доставка през декември поевтинява с 2,19 на сто до 1 268,50 долара за тройунция. Същевременно сребърните контракти с доставка също през декември губят 2,98% до 21,243 долара за тройунция.

Въпреки че все още няма споразумение за повторно отваряне на американското правителство и повдигане на тавана на дълга, инвеститорите са окуражени от дебатите на републиканците и демократите. В четвъртък републиканската партия предложи временно решение на проблема – 6-седмично покачване на дълговата граница.

"Този ход всъщност няма да разреши бюджетната криза и новият дългов таван несъмнено ще бъде достигнат отново през втората половина на ноември", отбелязаха анализаторите от Commerzbank в съобщение в петък.

"Това трябва да окаже подкрепа на цената на златото. В краткосрочен план обаче желанието да се продава все още ясно ще преобладава", допълниха експертите.

Те отбелязаха, че в близките дни благородният метал ще продължава да се търгува под психологическата граница от 1 300 долара за тройунция.

Повече за търговията със злато може да научите от коментара на Нейра Чехич от Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 5
Jorkata
преди 10 години
Ненапразно златото е в период на най-голямата си къса позиция в историята...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 7
nobel
преди 10 години
Когато пада цената на златото това до сега не беше ли сигнал за "добри резултати на щатската икономика? Аз, обаче продължавам да твърдя, че понижаването на цената на златото е по-скоро това е знак колко е затънала американската икономика. И също смятам, че златото ще потъва, докато те имат все още какво да продават. Защото за да спадаТОЛКОВА МНОГО значи някой здраво продава и то количества, които са напълно недостъпни дори за много големи инвеститори. А щом този "някой" продава с такава скорост трябва да е много отчаян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още